2008. február 19.

Család és távolság

Most volt interjúzni nálunk egy nagyon értelmes úriember és mikor szóba került, hogy miért Nashville-be szeretne jönni, akkor mondta, hogy két kisgyerekük van és megnehezíti az életet, hogy 1300 mérföldre (kb. 2000km) laknak a szülőktől.

Pedig szerintem az amerikaiak 10x könnyebben mozdulnak el otthonról, mint a magyarok.

De én is tanúsítani tudom, hogy még a mai, repülős világban is mekkora nehezítés távol maradni a szülőktől, akik nem tudnak segíteni az onokák felnevelésében. Vagy baby-sitter kell (itt kb. 14 dolcsi ~= 2500 HUF) óránként, vagy lemond az ember arról, hogy a gyerekek nélkül mozdul valahova.

Épp most fizettem ki egy tonna pénzt, hogy hazalátogathasson a család. Ennyiből elmehettünk volna 2 hétre karibi nyaralásra...

És ez csak egyre rosszabb lesz, ha beüt a peak-oil, akkor az én unokáim már csak vitorláshajóval mennek majd át az óceánon. :)

3 megjegyzés:

  1. sehol nem látom a zolajválságot és szerintem még nem is lesz egy darabig gond ezzel, olajpík ide vagy oda, meg különben is "apjukfaszát az onokáknak dezső" :
    http://tinyurl.com/ypmfo4

    VálaszTörlés
  2. "100 dollár fölé emelkedett az olaj hordónkénti ára."

    azert ezek eleg egyertelmu jelek...

    VálaszTörlés
  3. addig míg itt a benzin gallonja 3 dollár és nem 10 dollár nem fog változni sem az suv tulajdonosok száma sem a motorok ürtartalma - erre fogadni merek egy hordó olaj árában :)

    VálaszTörlés