2008. február 25.

Hétvége: főzés, film, tudomány, Pokémon-csata

Szinte sohasem főzök, sajnálom rá az időmet. Szombaton mégis megtört a jég, csináltam egy nagy tepsi hagymás, szalonnás, fokhagymás, olivabogyós sült krumplit. Brutálisra szerettem volna, de a rengeteg sült hagyma miatt kicsit édes lett. Persze nem bírtam az ingerszegény környezetet a konyhában sokáig, krumplipucolás közben a Stranger Than Fiction című filmet néztem laptopon. Will Ferrell talán legkomolyabb szerepe, kellemes csalódás volt. (Szeretem Ferrellt, de mindig borzasztó rossz filmekben játszik szegény.)

Ez a laptopos videónézés elég addiktív, főleg hogy mindig ül valaki a tévén a nappaliban. Pl. a fürdőkádban gumicukrot majszolva TED videókat néztem. Olyasmi mint a Mindentudás Egyeteme, csak pörgősebb (6-20 perc egy) és szerintem érdekesebb. Pl. bejött egyik favorit szerzőm, Steven Pinker előadása arról, hogy hogyan és miért csökken folyamatosan az erőszak az emberi társadalomban.

Vasárnap meg a fiammal Pokémonoztam, kártyásat és a pörgetős-figurásat. Utóbbit most játszottunk először. Ő választotta ki, milyen szörnyek vannak a csapatokban: neki valami 150-eset ütő böszme nagy bálnája volt a söprögető, az én egységeimnek pedig olyan képességei voltak, mint "ha egyszer nagyobbat üt rá valaki, akkor örökre kiesik a játékból", illetve "önmegsemmisítés" (self destruct). Találjátok ki, ki nyert. :)

1 megjegyzés:

  1. Fujj, az edes hagyma, ne is mondd.
    Meh-geneket szabtak a kromoszomaiba biztos, ki ne maradjon belole a mez!

    VálaszTörlés