2009. szeptember 21.

Svájcban publikusak a rendszámok

Ma hazafelé láttam a parkolónkban, hogy valaki bekapcsolva hagyta a lámpáját. Most kapóra jött, hogy Svájcban bármelyik rendszámról kikereshető interneten a gazdájának a neve és a címe. Így tudtam neki szólni, aminek nagyon örült.


4 megjegyzés:

  1. Ma a céges bringatárolóban valaki égve hagyta a hátsó villogóját. Lekapcsoltam neki :)

    VálaszTörlés
  2. Hmm, érdekes. Milyen lenne pl., ha meg lehetne tudni, hogy ki az a tahó, aki a fekete BMW-jével minden este teljes szélességében tilosban felparkol a járdára a ház előtt, úgy, hogy csak oldalazva lehet elmenni mellette. Vagy ki az, aki rendszeresen használja a buszsávot a dugó megkerülésére. Az már más kérdés, hogy mit lehetne ezzel az információval kezdeni...

    VálaszTörlés
  3. Vadkeleten? Hajaj, sok mindent... Ha mást nem, az ember felhívja hajnal fél négykor, hogy "elvtársam, ha beállsz a böhönc audiddal a játszótér ajtajába úgy, hogy a babakocsis anyukák nem férnek be, akkor nem vagy kellően körültekintő".

    De persze az ember elgondolkodik, hogy minek tartjuk a rendőröket, ha minden csak öntörvénnyel meg anarchiával oldható meg.

    VálaszTörlés
  4. Ez tök jó, tetszene, ha nálunk is lenne.
    Nemrég kérdezte egy ismerősöm, hogy szerintem ki van-e osztva valakinek a JEW-911 rendszám, mondtam, hogy tekintve, hogy idegen szavakat nem vesznek figyelembe (gyakori a GAY, stb. is), még el is bírom képzelni...

    VálaszTörlés