2010. január 25.

Először megnézni a Csillagok Háborúját az életben


Minden hibájával együtt azt gondolom, hogy a Csillagok Háborúja egy fontos, nagyhatású film. Az én generációmban, akik gyerekkorunkban láttuk, elég mély nyomot hagyott. Óvodában pl. én játszottam Han Solo-t, akit rendszeresen "befagyasztottak" két bukfencezőszivacs közé. Az óvoda utolsó évében mindenki Star Wars űrhajókat épített legóból.

(Tudta Ön, hogy pl. James Cameron a New Hope hatására hagyta abba a kamionsöfőrködést és döntött úgy, hogy a filmiparban csinál karriert?)

A gyerekekkel hétvégén néztük meg a IV. és a legjobb V. epizódot. Mindenkinek egyetlen egy alkalom van az életében, amikor először látja A birodalom visszavág-ot. Én ott voltam a fiammal ezen a napon és ez sokat jelent számomra.

Azóta mondogatom neki, hogy:
It is your destiny. Join me, and we can rule the galaxy as father and son.
(Az "új" epizódok viszont egy nagy rakás gőzölgő trágyahalom. Részletes és vicces elemzés arról, hogy miért.)

3 megjegyzés:

  1. A Jedi visszatér-t én az azóta már megszűnt, jobb sorsa érdemes gödi "uniplexben" láttam először, még egészen kiskölyökként, az első két rész ismerete nélkül. Aztán évekkel később persze videotékából kivettük mindhárom részt, egymás után.

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kritikus a muppet showbol1/25/2010 3:46 du.

    Nekunk, sot, meginkabb a fel generacioval korabbiaknak, akik vartak a kovetkezo reszek megjeleneset, fontos volt.
    Ma mar csak meta-fontos: ez volt a faszasag a XX szazad utolso negyedeben. Mint nekunk a 2001.
    Ja, es az uj reszek azert olyan tre'k, mert egy elkapkodott szerepjatek-szeansz megefilmesitese, vesd ossze darths and droids webcomic :-)

    VálaszTörlés
  3. Micsoda véletlen, mi is pont ezen hétvégén kezdtük nézni, persze a 4 éves fiam egy óra után lepattant róla, lehet, hogy korai még. Azért vettem rá magam, mert a lego star wars nagyon népszerű a kisbajtársak körében.

    VálaszTörlés