2010. augusztus 11.

Egyéni problémák

Most először láttam olyat az ismerősi körömben, hogy válást Facebook relationship update-ben jelent be valaki. A férj egy blogposztban megírta, hogy miért nem működött a dolog.

Még a legközelebbi barátok, családtagok is csak ritkán tudnak az egészségügyi, házastársi, pénzügyi vagy pszichológiai problémákról. Aztán jön a döbbenet, mikor valaki olyanról derül ki valami, akivel naponta találkozunk és követjük a twitter, facebook megmittoménmi feedjeit és azt hisszük, hogy ismerjük és megbízik bennünk.

Az addikciókról, betegségekről, szexuális problémákról, funkcionális vagy diszfunkcionális házasságokról nem lesznek közvetlenebb tapasztalataink, csak amit az interneten, újságokban olvasunk idegenekről.
Ebben az a rossz, hogy sokkal nehezebben tudunk tanulni egymás hibáiból.

2 megjegyzés:

  1. Elég különös sztori ez a facebookos, blogpostos bejelentes. Azt hinné az ember, hogy mindenki azért kis fenntartással kezeli ezt az egész nagy, felszínes social mediát, nem összekeverve a valódi kapcsolatokkal. De úgy tűnik, tud nagyon megtévesztő lenni.

    Fb2 írt januárban erről a témáról: http://fb2.hu/blogs/fb2.php?title=friend_or_faux&more=1&c=1&tb=1&pb=1

    Miközben jólesően tocsogunk (sőt, egyesek pancsolnak) a social media óceán méretű pocsolyájában (haha!), rá kell döbbennünk, hogy milyen kevés mélyebb kapcsolatunk van, milyen kevés emberrel tudunk bizonyos mélységű kérdésekről beszélgetni.

    Szerintem a jó hír az, hogy lehet javítani a dolgon, még mindig lehet kapcsolatokat keresni és kialakítani. A felszínes kapcsolatból lehet mélyebb, ha mindkét fél képes rá és igényli. Az a fontos, hogy rádöbbenjek, hogy igényem van erre, és tegyek lépéseket.

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kritikus a Muppet showbol8/13/2010 12:00 du.

    Hmm. Tobbszor probaltunk beinditani a faluban/falurol valamifele on-line kozosseget, hiszen mindenkinek van mar internettye.

    Sosem lett belole semmi, mert akik eloben nem erdeklik egymast, azok ott sem, akik igen, azok beszelnek eleget eloben, akik meg elvezik az online eletet, azoktol meg menekul mindenki mas, mert csak kotoszkodni jarnak oda az anonimitassal visszaelve.

    Amugy belevagtam kaszaval a labamba tegnap, de mivel cipo volt rajtam, csak egy karcolas lett. Inditsak twitter accountot? :-)

    VálaszTörlés