2011. április 21.

40K: látogatás a klubban

Tavaly ősszel kezdtem foglalkozni a 40K dologgal és mostanra jutottam el odáig, hogy elkezdett összegyűlni egy kisebb, de kifestett seregem.
Szűk baráti körben játszottam eddig csak. Az ellenfeleimet különösebben nem érdekelte sem az, hogy kifessék a modelleket, sem az, hogy a megfelelő modelleket használják. Legutóbbi meccsünkön az egyik lépegető egy virágcserép volt. :) Ezt proxying-nak hívják egyébként.

Ha a modelleken a felszerelés is megfelően van reprezentálva (tehát mondjuk a lángszórós katona tényleg lángszórót és nem rakétavetőt tart a kezében), azt wysiwyg-nek hívják.

A versenyeken általában tiltják a proxyzást, megkövetelik a wysiwyg-et, illetve, hogy minden modell legalább 3 különböző színnel legyen lefestve.

Interneten találtam egy helyi barátságos klubot és tegnap látogattam el. A tagok nagyon komolyan veszik a fentieket, még a barátságos mérkőzések során is. A modelljeik egyszerűen gyönyörűek.
Az én seregem a piros, Blood Angels. A Tyranid-ok ellen (nagyjából az Aliens megfelelői) játszottunk egy másik Blood Angels játékossal egyesítve erőinket. A küldetés az volt, hogy evakuáljunk lehetőleg mindenkit mielőtt a lények felzabálják őket.


Nem részletezem, de több elemi hibát is elkövettünk, már az elején és a szerencsénk sem állt túl jól (rengeteg kockadobás van).


Szépen oldalbatámadtak minket és a tankjainkat és a gyalogságunkat is szétmarcangolták.
A tank tetején látható 2-es a "Stunned" állapotot jelenti a járművön: 1 körig sem lőni, sem mozogni nem tud, mert a "bogarak" tépik ki belőle a kábeleket.


Itt azt reméltem, hogy a lángszórós tankom kiiktatja legelább ezt az egy kupac rovart, de kiderült, hogy sokkal erősebbek, mint gondoltam. Csak 1 halt meg.


Ez a széparcú bogár a visszavonuló osztagunk közepén bukkant fel a föld alól.


Egy elkeseredett roham a génorzók ellen. Balra széttépett tank.


"It's an ugly planet, it's a bug planet..."


A gyönyörűen modellezett tojó (Tervigon). A dudorokhoz belül gesztenyét használt a gazdájuk egyébként. Ránézésre legalább 1 hétnyi munka van benne szerintem... Annyi új kis bogarat (Termagant) tojt csata közben, hogy a játékos kifogyott a modellekből a végére.


Az utolsó 3 tank a sarokba szorult. Összesen 4 egységünk tudott elmenekülni a 14-ből.

Azt remélem, hogy 1-2 hónapon belül össze tudok rakni és ki tudom festeni elég modellt egy kisebb (1500 pontos) önálló sereghez és rendszeresen el tudok majd járni játszani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése