2007. augusztus 17.

Terroristák, méhek és fürdőkád

A nemzetközi terrorizmusnak nagyjából annyi halálos áldozata van egy évben, mint a méhcsípéseknek, vagy a fürdőkádba fulladásnak.

Ahhoz, hogy az USA-ban a repülés ugyanolyan veszélyes legyen, mint az autózás, minden hónapban be kéne következnie egy 9/11-nek.

Dehát túl nagy és csábító zsírosbödön került elő itt ahhoz, hogy ne érje meg folyton a terrorizmussal ijesztgetni a népet.

Security Theater by Zack Phillips via digg

2 megjegyzés:

  1. Bár igazat szóttál, de azért a méhek elég ritkán csípnek célzottan meg gazdasági, politikai felsővezetőket, vagy próbálnak a minnél nagyobb pusztításra törekedniesetleg hálózati rendszerek célbavételével... és az, hogy EDDIG nem sikerült gigarombolást végezniük az emberi méheknek, nem azt jelenti, hogy nem is dolgoznak az ügyon...

    VálaszTörlés
  2. mot, én nem gondolom, hogy a terroristák veszélyesebbek, mint a szcientológusok, vagy mondjuk a szervezett bűnözés. Nyilván nagyszabású terveik vannak mindegyiknek és elég ijesztő lenne, ha meg tudnák őket valósítani. Erre van a bűnüldözés, meg a titkosszolgálat.

    Az idézett cikk arra világít rá, hogy a nagy hisztériában totál értelmetlenül sikerül elkölteni sokmilliárd dollárt és fel sem merül, hogy a tényleges kockázatokat is figyelembe vegyék a költségvetés meghatározásakor, főleg, mivel mindenki kilobbizza, hogy a saját választókörzete (pl. Alaszka) kurvára veszélyben van és kell sok pénz (ha nem adnak, megvétózza a javaslatot).

    Kb. olyan az egész, mintha páncéllemezekkel biztosítanád a házad tetejét 1 millió forintért meteorok ellen (igaz, hogy eddig csak nagyon kevesen haltak meg ilyen okból, de nem jelenti, hogy nem jön majd egyszer egy nagyobb meteor!!).

    Van értelme kiemelt célpontokat (pl. tőzsde, szabadság szobor, fehér ház, metróhálózat, ivóvíz) fokozottabban védeni, de jelenleg nem ez történik.

    VálaszTörlés