2007. december 14.

Karácsonyi ajándékok a gyeröknek

Ma érkezett meg a fiam utolsó ajándéka az Amazonról. Mivel jógyerek volt, a következőket fogja kapni:Guitar Hero III a Wii-re.
Rakenroll.


Harry Potter 1-6 kötet.A fiam most másodikos de totál folyékonyan olvas (az iskolai tesztek alapján ötödikes szinten, de azok csak addig mérnek). És sokat olvas, lenyom 50-100 oldalt egy nap alatt a gyerekkönyvekből.

Ezért szerettem volna venni neki valami masszívabbat, amit nem végez ki egy nap alatt. Döbbenten tapasztaltam, hogy a gyerekkönyvek egyfajta ideológiai csatatérré váltak. Van pl. a Narnia, amit ugye a felnőttkorában megtért C.S. Lewis alaposan megpakolt bibliai allegóriákkal. És van az ateista mozgalmár Philip Pullmann egyházellenes trilógiája a His Dark Materials, aminek az első kötetéből most csináltak filmet (Az arany iránytű). Egy pillanatra ránéztem az Eragon-ra, de azt meg 17 évesen írta a szerzője, és hajlamos vagyok elhinni, hogy egyszerűen szar.

No mindegy, lesz majd Narnia is, meg Dark Materials is később, mindenesetre furcsa ez az egész.És végül: Pokémon kártyajáték. Ez ilyen Pokémonos, gyűjtögetős, csatázós játék. Nem videójáték, hanem kártyapaklikat kell hozzá (folyamatosan) vásárolni, olyasmi mint a Magic the Gathering, meg a többi ún. "trading card game".

8 megjegyzés:

 1. Hát, szeritnem a gyűjtögetős kártyajáték az nagyon addiktív, főleg ilyen korban. Többet árt, mint az Eragon. ;)

  Pullman esetében szerintem inkább olvasd el előtte - nagyobb a füstje, mint a lángja, a könyv viszont jó. (És már évekkel ezelőtt megjelent magyarul is ;))

  De rengeteg jó gyerekkönyv van, Michelle Pavel sorozata pl, aminek az első kötete, igaz, audiobookként, letölthető innen:
  http://books.guardian.co.uk/wolfbrother/

  Kevésbé durvul be, mint a HP a hatodik kötetig, ez mondjuk igaz a HDM-re is.

  VálaszTörlés
 2. Komavary, kösz a tippet, felvettem a listámra.

  A gyűjtögetős kártyajátékot majd igyekszem kontrollálni. :)

  VálaszTörlés
 3. wow, ez leglalább három karácsony

  VálaszTörlés
 4. KEEC - A nagy világ-regatta

  VálaszTörlés
 5. Az egyik kritikus a Muppet showbol12/15/2007 9:30 du.

  Brian Jacques Redwall sorozat.
  Bonusz, regi dologrol van szo, rengeteg kotettel, ugyhogy a huszonegyedik utcai antikvariumba lehet jarni vadaszni!
  Tudom hogy amazon FTW, de ennek is megvan a varazsa, v.o. pokemonkartyagyutes.

  VálaszTörlés
 6. A nagy világ-regatta középgyenge Végjáték-koppintás. Ráadásul a befejező része sose készült el. Az egyetlen érdekessége, hogy Bencsik András írta.

  A Végjáték viszont jó, sőt nagyon. Meg az összes többi Card-könyv is. (Ő egyébként jó példa arra, hogyan lehet vallási ihletésű fantasztikus regényt írni úgy, hogy ne primitív propaganda legyen a végeredmény. A Narniát nem ismerem, de pl. a Perelandra Lewistől teljesen olvashatatlan.)

  Vagy pl. Michael Endének vannak kiváló gyerekkönyvei.

  VálaszTörlés
 7. Zsoltibá: szabadesésben a dollár, addig kell elkölteni, amíg ér valamit. :)

  Köszönöm a tippeket, a Redwall-t, a Wolf Brother-t, a Neverending Story-t és a Momo-t felvettem a listámra. Ez utóbbit én is olvastam gyerekkoromban, de már teljesen elfeledkeztem róla.

  Az Ender's Game az talán nagyobbaknak való, de azért betárazom.

  Amazon gift idea list FTW!

  VálaszTörlés
 8. A 'Series of unfortunate events' is egész jó szerintem, most olvastam az első részét.

  VálaszTörlés