2008. január 16.

A Wikipédiát szerkeszteni

Kiemelés tőlem.

For many Wikipedians -- if not most -- contributing to it is probably the most important influence they will have on the greater world.

In my own case, while I am not some 15-year-old fanboy living in my parents' basement writing articles about videogames or anime characters, this is true. I could stop contributing today & devote my energy to something (so to speak) more socially acceptible -- catch up on my yardwork, tutor children in a local school, volunteer for a political campaign -- yet nothing else will have the same persuasive effect on so many people as contributing to Wikipedia.

A fórumból


Azaz lehet bohóckodni mindenféle egyéb hobbikkal, de a legtöbb ember valószínűleg semmi mással nem fog hatással lenni annyi más emberre az életben, mint mikor Wikipédiát szerkeszt. Ettől (is) addiktív. Hogy te mondod meg a tutit a világnak a Vietnami háborúról, Bill Gates-ről vagy a barázdabillegetőről.

3 megjegyzés:

  1. na várjunk csak egy kicsit.
    ha ezt élvezed benne, akkor miért nem mész politikusnak? vagy miért nem alapítasz egyházat? vagy csatlakozol a greenpeacehez?

    akkor még nagyobb hatással lehetnél sok emberre. vagy az már nem divat hogy abból éljünk meg amit szeretünk csinálni?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, hogy országgyűlési képviselő #217 tesz-e több jobbat a világgal, vagy az aki megír 30 szócikket a 2.VH témájában a Wikipédiába.

    A Greenpeace-esek barmok, nem szeretem őket.

    Plusz ezeket nem lehet alsógatyában, másnaposan csinálni. :)

    VálaszTörlés
  3. A Wikipédiában az a jó ha van kedvem szerkesztem, ha nem akkor nem, arról írok amiről akarok és amikor akarom, néha túlzásba vihetem, máskor hanyagolhatom. Na meg valóban, a Google többnyire az első helyen hozza...

    VálaszTörlés