2008. szeptember 11.

Megérkeztünk Zürichbe

Először is, másodszor átköltözni új országba már nem akkora izgalom, mint először.

Első benyomások:

  • Minden pici (amerikai szemmel). Pici autók, szűk utcák, telefonfülke méretű lift. Az emberek is picik, ami alatt úgy értem, hogy kövéret még nem láttam. (Feketét sem, Harlem után különösen erős a kontraszt persze.)
  • Kicsit meglepett, de láttam graffitit. Elszoktam már tőle, effektíve sem Nashville-ben, sem New Yorkban (!!!) nincsen. (Harlemben van kb. annyi vagy kevesebb, mint itt.)
Spekuláció: vásárlóértéken az amerikaiak szerintem gazdagabbak mint a svájciak. Ezt persze 1 óra sétálgatás után mondom.

Beköltöztünk az átmeneti lakásunkba, amit a cég bérelt, amíg nem találunk sajátot. Be van rendezve, 2 hálószoba, telefon, internet, 42 colos plazmatévé, sétatávolságban a cégtől. Zürich állítólag egyetlen bevásárlóközpontja van mellettünk, segít tompítani a sokkot. :)

Vacsorát és prepaid mobiltelefont sikerült idáig venni, mielőtt a jet-lagtől elájultam volna. A mobilos helyen a fiatal srác teljesen jó angolt beszélt, ezt bíztató jelnek veszem. Mindenhol nagyon durva árakra készültem, de egyelőre nem találtam meg azt a terméket, ami felháborítóan drága az USA-hoz képest. (Na jó, az olcsó mobilt New Yorkban harmadennyiért vettem...)

4 megjegyzés:

  1. NY nincs graffiti??? Azt hogy a fenébe érték el? Nekem úgy jött le a tv-ből, hogy NY a graffitisek mekkája.

    VálaszTörlés
  2. Welcome back to Europe! :)
    Kívánom, hogy legyen sok örömötök Zürichben!

    VálaszTörlés
  3. Scoo: Giuliani polgármester feltakarította azt is és a filmekből ismert bűnözést is.

    VálaszTörlés
  4. Scoo: bezony, Giuliani mester kitakaritotta a varost, nekem is nagyon tetszett, bar elso par lepesemet remegve tettem meg, mert eppen a filmekbol ismert okok miatt kicsit bizalmatlan voltam. Aztan kiderult, h biztonsagosabb a hely, mint Nashville :)

    VálaszTörlés