2011. január 7.

Dungeons & Dragons képek

Ahogy ígértem, pár kép arról, miket raktam össze tavaly:

Ez egy korai változat, boss fighthoz. Középen egy erőtérben lebegett az élőhalott varázsló, közben ment egy hobgoblin-zombi csata, a játékosoknak körbe kellett manőverezni a harcoló feleket, deaktiválni a rúnákat és legyőzni a csúnya bácsit. Végül szövetkeztek vele egyébként és visszatérő szereplő maradt.


Első kaland ezzel a csoporttal: egy old school puzzle. A 8 királynő probléma volt bekódolva egy versikébe, a játékosoknak szobrok csúszós talajon tologatásával kellett megoldani. Közven persze erőtér, több hullámban támadó ellenség stb. Végül úgy oldották meg, hogy tologatás helyett összetörték őket.Elhagyott alkímiai laboratóriumban talált naplójegyzetek. Kávéval átitatott, sütőben kiszárított lapokon, Hobbiton betűkészlettel.


Itt kezdett nagyon megtetszeni a kvázi 3D terep.


Menekülés a bányákon át. Zombik, hobgoblinok között kellett volna a csilléket begyorsítani, beleülni és letolni, de a játékosoknak sikerült ehelyett lemészárolnia mindenkit.


Menekülés a törpe zombik között. A kis koponyák legyőzött zombik, akiket társaik a fertőzött vízbe húzva újra tudnak éleszteni. Az élőhalottak lassan csoszogtak, de ha elkaptak valakit, megpróbálták bevonszolni a vízbe, zombifikációs céllal.


A teljes csata. Vagy 30 zombi volt összesen. Némelyikük járműveken tolt több holttestet az utánpótláshoz, azokat kátrányos hordó segítségével felrobbantották, felborultak és eltorlaszolták az utat.


Készítem a várost. Egy ház 1 emeletét kivágni és összeragasztani kb 1 óra volt.


Pálmafákat készítek egy trópusi szigetes csatához. Darabja 2 óra. Csata időtartama: 45 perc. Közben sorozatot néztem. Pontosabban hallgattam.


Ez egy palackpostában talált segélykérő üzenet, szintén kávébamártós technológiával. Kulcspozíciókon lyukakat elhelyezve lehetett még titokzatosabbá tenni. Betettem egy lecsupaszított borospalackba, bedugaszoltam és úgy adtam át.A város. Ez már igazi 3D. Minden moduláris épület szétszedhető emeleletenként, belül a falak a padlóra festve vannak jelképezve
A toronyban kis harang meg minden. Nem látszik innen jól, de a szökőkút egy sárkányszobor.

Ennél a résznél már kezdtem kiégni. Talán 3 héten keresztül építettem ezt a cuccot (nem látszik az összes épület) és vagy 3 óráig játszottuk az itteni csatákat.


Lángok a máglyához. 5-20 dollárért vettem különböző PDF-eket, azokból nyomtattam keményebb papírra és ragasztottam össze az ehhez hasonló elemeket. Az éleket filctollal kellet kiszínezni mindig, különben nagyon világított a fehér, elrontva az összképet.


4 megjegyzés:

 1. Csak ámulok.
  Mi lesz ezekkel ha vége a játéknak?

  VálaszTörlés
 2. Ottó: egy jó részük elvileg moduláris és újrafelhasználható volna. Jelenleg egy nagy dobozban pihennek a sufniban. :)

  Egy kicsit kiégett most a csapat egyébként és mostanában inkább a Warhammer 40K megy.

  VálaszTörlés
 3. Minden elismerésem! Remek anyagok! :)

  VálaszTörlés
 4. A kipingált orkokról is mutass pár makro fotót!

  VálaszTörlés