2007. március 1.

A magyar web AdBlock nélkül halálos

Jónéhány éve nem nézek tévét Tivo nélkül, bármilyen reklámot gombnyomással áttekerhetem bármikor. Nem hallgatok rádiót, filmeket DVD kölcsönzőből veszem. Hosszú évek óta a FireFox és az AdBlock az első alkalmazás, amit egy új gép használatbavételekor telepítek. Nagyon alacsonyra került az ingerküszöböm ami a reklámokat illeti.

Emlékeim szerint hosszú idő óta most először néztem meg a hvg.hu-t AdBlock nélkül, és nemcsakhogy azt hittem epilepsziás rohamot kapok a sok villogó szartól, amik szinte lehetetlenné teszik az olvasást, de minden kattintás, vagy mouseover nélkül az arcomba üvöltött valami Volkswagen reklám.

Ez egy rémálom. Pár másodperc után gyorsuló lélegzettel kutattam az ablakbecsukó gomb után. Aki erre építi az üzleti modelljét, az szerintem őrült.

AdBlock, imádlak. "I love AdBlock so much that I want to take it behind the middle school and get it pregnant." Ahogy Tracy Jordan mondaná a 30 Rockban.

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek. AdBlock nélküli böngészés eléggé megvisel(ne) engem is :)

    VálaszTörlés
  2. na akkor ezt kipróbálom, most noflashet használok, de fárasztó mindig kikapcsolni, valahányszor olyan site-ra megyek, amit flashben tervezett valami idióta...

    VálaszTörlés