2007. augusztus 10.

Parallels: a kisebbik rossz



(Remélem) átmenetileg átkerültem egy C++-os projektre, úgyhogy most először volt szükségem Windows szoftverek használatára a Mac-en.

Feltelepítettem tehát a MATLAB-et és könnyező szemekkel ugyan, de Visual Studiot is. A a Parallels nevű emulátort (virtualizátort) beállítottam ún. "Coherence" módba, ami azt jelenti, hogy bár a Windows XP-t egy emulált környezetben futtatom, az Windowsos alkalmazások
ablakai szabadon keverhetőek a Mac-es cuccokkal.

Amint a képernyőképen látszik, alul szabályos, működő start-menüm van, működik az Alt-tab, a vágólapok a két oprendszer között és minden. A sebességgel is teljesen elégedett vagyok (C++ fordítás, Simulink modellek futtatása stb.).

Ha végképp probléma lenne a gyorsasággal, akkor átbootolnék Windowsba és futtatnám ott. Így viszont mennek közben szépen a Mac-es alkalmazásaim is.

MATLAB-et talán 9 évet használtam utoljára (nosztalgiafaktor!), a C/C++ pedig ismételten bebizonyította számomra, hogy nem vagyunk mi ketten egymásnak valók.

5 megjegyzés:

  1. Elobb utobb mindenkit utoler a GME :-)

    VálaszTörlés
  2. Akkor kerülök általában ilyen C++-os kódgenerálós projektre, mikor finanszírozási lyuk támad a nagy projektjeinken.

    Ez viszonylag ritkán történik meg és csak rövid ideig tart. Az benne jó, hogy megtanítja értékelni a Java-t és az Eclipse-et. :)

    VálaszTörlés
  3. hehe, ez inkább simulink és stateflow nem matlab meg egy fasza kis multiportsviccs blokk, ha ügyeskedsz még általam gyártot buogot is kicsalhatsz belőle :)

    VálaszTörlés
  4. Zsoltibá, azt figyeld oda, hogy a build és automated test cuccunk egy Matlab script. Abból fordítunk, futtatunk, meg ellenőrizzük a tesztadatokat. :)

    Ez a Simulink business számomra új világ egyébként. Mostanáig sosem foglalkoztam ilyesmivel.

    VálaszTörlés
  5. isten hozott a nagyteljesítményű fospumpák világában :)

    VálaszTörlés