2007. szeptember 14.

Soha többet

Emlékeim szerint a Yahoo Music-on tetszett meg először az ötlet. Hallgatom a véletlenszerűen, de az ízlésemet figyelembe véve összeállított zenecsatornát és kapok egy olyan gombot, hogy: ezt a számot soha többé nem akarom hallani. Ami még ennél is jobb: ettől az előadótól soha semmit nem akarok hallani.

Nem nehéz továbbgondolni ezt a nagyszerű funkciót. Kiválóan kiterjeszthető volna pl. hírsziteokra:

  • Soha többet nem akarok olyan hírt olvasni, amiben Paris Hilton/Britney Spears/etc szerepel.
  • Soha nem akarok semmilyen focival/kosárlabdával/atlétikával/operával/balettel/szappanopera-színésszel kapcsolatos hírt olvasni.
  • Soha nem akarok olyan filmet kapni az ajánlatokban amiben Val Kilmer játszik.
  • ésatöbbi
Tudom, érzem, hogy mindez még a mi életünkben megvalósul. (A Last.fm-en már most is naponta használom, a Tivo-n is szépen be van lőve már, hogy milyen műsor az, amit eszébe ne jusson felvenni többet (3 thumbs down)).

4 megjegyzés:

  1. Azt tudod, hogy ez nem jó?
    Bezáródsz a világodba.

    VálaszTörlés
  2. Hat nem tudom. En egyedul is el tudom donteni es szkippelni azt, amire nem vagyok kivancsi :) De jo penzert szivesen inditok egy ilyen szolgaltatast :))

    VálaszTörlés
  3. Névtelen: a közeli ismerőseimnél sokkal több újságot olvasok, tévét nézek és rádiót hallgatok, nem érzem úgy, hogy nagyon fenyegetne...

    jurminator: kapcsolgattad már a rádiót a kocsiban, mikor szar zene szólt, vagy hosszan tárgyaltak valami olyan hírt, ami téged rohadtul nem érdekelt és nem is fog várhatóan soha az életben?
    Fizettél már elő célzottan olyan feedekre, amik csak olyan dolgokról szólnak, amik kifejezetten érdekelnek?
    Mert akkor tudod miről beszélek. :)

    VálaszTörlés
  4. Elso kerdes: igen, aztan atnyomtam CD lejatszasra :)

    Masodik: inkabb felesleges(nek tuno) kozmetikumokra, konyvekre vagy edessegre pazarolom a penzt, ha mar pazarolni kell :)

    VálaszTörlés