2007. szeptember 7.

A tolerancia nehézségei

Nem gondolom, hogy létezik olyan, hogy egy nép felsőbbrendűbb lenne egy másiknál (bár kultúra igen). Toleránsnak, nyitottnak tartom magam, és nagyra értekelem, hogy itt a bennszülöttek tolerálják a furcsa szokásaimat, a fülkaristoló kiejtésemet, hogy leveszem a cipőm a nappaliban ésatöbbi.

Ma egy előadást hallgattam egy doktorandusztól, aki az Apple-nél volt a nyáron gyakornok és az OpenGL drivert túrta. Érdekes volt, de majdnem kirohantam, mert egy meg nem nevezett kisebbséghez tartozó munkatárs mögöttem 2 méterrel olyan kib***ott jóízűen, k**va hangosan csámcsogott teli szájjal az ilyen alkalmakkor közönségcsalogatónak osztott ingyenpizzán, hogy majdnem megmartam magam. Komolyan mondom, hallottam én már Guiness-kisérlet büfögést, recsegve fingást, mindent, de ezt az ultrahardcore masszív csámcsogást Jack Bauer is bevethetné a terrorpisták vallatásakor.

Szerintem ilyen alapon meg kéne tagadni a zöld kártyát. Vagy akár utólag elvenni.

7 megjegyzés:

  1. milyen a felsőbbrendű kultúra?

    VálaszTörlés
  2. totalliögrí, énd velkamtodaklabb :)

    VálaszTörlés
  3. f. nos, ha cinikus akarok lenni, akkor az, amelyik lenyomja a másikat és sikeresebben él túl, illetve terjeszkedik.

    Pl. mondjuk a hippimozgalom, vagy egy öngyilkos szekta alacsonyabb rendű ilyen szempontból, mert lehet, hogy boldogok (voltak) amíg éltek, de a kultúra nem élt túl 2 generációt.

    VálaszTörlés
  4. Hát itt ejrópában a böfögés, fingás, csámcsogás undorító és gusztustalan dolog, és sem tűröm, próbálok mexökni, ha lehet. De talán vannak - természet közeli - népek, ahol ez belefér. És a kolléga onnan jött...

    VálaszTörlés
  5. Rakerdeznek, a kollega kinai, ugye?

    VálaszTörlés
  6. dolphin: nem. Vannak csámcsogós kínaiak és a thaiföldi kollégám is megadta a módját annak idején, de ez a világrekorder nem az volt. Azért irritáló, mert nem is annyira friss bevándorló, hogy ne lett volna ideje elsajátítani a bennszülöttek szokásait.

    VálaszTörlés
  7. Akkor biztos magyar.

    VálaszTörlés