2007. október 12.

Online bankolás: Amazon/Chase



Mikor az ember megérkezik és nincs semmi hitele, akkor nem sok bank áll szóba vele. Később menyílnak a lehetőségek és hetente ömlenek a hitelkártyaajánlatok. Nemrég elkezdtem használni egy Amazon-os hitelkártyát, ami számomra nagyjából ugyanazt nyújtja, mint a több, csak annyi extrát tud, hogy az elköltött zseton 1%-t (az amazon.com-on elköltöttnek 3%-át) megkapom Amazonos ajándékutalványként (virtuálisan).

Minden weben és telefonon intéződik, egy webes űrlapkitöltés után már használhattam is a kártyát (pontosabban a számot ugye), pár nap múlva megkaptuk a fizikai valóságban is. A befizetést is teljesen online intézem, nem is tudom hogy van-e a városban ilyen bankfiók (Chase).

Ez mind szép és jó, most viszont felidegesítettek, mert napokkal később látom, hogy a befizetésem visszapattant valamiért és rámterheltek emiatt 39 dollárt. Mondom miapicsa. Telefonos labirintus, alcsonyabbszintű, durva gettóakcentusú droid nem tud mit kezdeni, kapcsol az eggyel nagyobb szintű droidhoz. Mondja, hogy elrontottam a számot valszeg. Mondom ne vicceljenek már, egyrészt akkor miért nem szól a webes felület, hogy rossz, másrészt az adott hibát miért egy 39$-os díj formájában kommunikálják felém. Ez nevetséges, akkor szüntessük meg a számlát. Erre kapcsolják a 3-ik szintű droidot, kiderül, hogy minden banknak más a számformátuma, azért nem tudják a folyószámlautalást előleg ellenőrizni, viszont tud segíteni, visszaadják a pénzt és most a telefonban be is fizethetem a megfelelő összeget.

Megtörtént: most megúszták.

Tanulság: 1) az eszkaláció leggyorsabb módja, ha le akarod mondani a szolgáltatást. 2) attól, hogy csilivili webes felület van valamihez, a háttérben még lehetnek archaikus aszinkron rendszerek illetve durvángenya céges poliszik és észnél kell lenni 3) kapcsoljunk be ilyenkor email alerteket, engem is az mentett meg

1 megjegyzés:

  1. "Tanulság: 1) az eszkaláció leggyorsabb módja, ha le akarod mondani a szolgáltatást."

    Van néhány ügyfelünk, hajlandó lennék fizetni, csak húzzanak már a konkurenciához, de nem vagyok elég magas szintű droid :)

    VálaszTörlés