2007. december 19.

Alkotmány dalban az iskolai ünnepségen



Múlt héten voltam a fiam (állami) iskolájában karácsonyi ünnepségen. Első műsorszámként az iskola gyerekkórusa elénekelte az alkotmány előszavát.


We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America.


Nem tudom mennyit értenek ebből a 6-8 éves gyerekek, mindenesetre itt az alkotmányt és az alapító atyákat kultikus tisztelet övezi. Ez néha jó, néha rossz.

Persze a legtöbb gyerekdal vidám sőt vicces volt még kis táncmozdulatokkal is megfűszerezték, többször felnevetett a közönség.

A fiam évfolyama a Snowpants című dalt adta elő.

Ha már iskola, akkor egy érdekesség, az osztályok itt nem betűkkel vannak megjelölve (pl. "2. c"), hanem az osztályfőnökről (pl. "Ms. Benniworth osztálya").

A másik érdekesség, hogy minden évben osztályfőnököt váltanak (minket elvileg ugyanaz a tanár vitt több évig annak idején).

Harmadik érdekesség, hogy tornaórán nem öltöznek át. :\

1 megjegyzés:

  1. Arrol nem is beszelve, hogy Miss Rumpelstiltskin diplomaja negyedik osztalyos matematika oktatasara szol.
    Aki mondjuk negyedik es otodik osztalyban is tud matematikat tanitani, az mar ket diplomas!

    VálaszTörlés