2007. december 30.

Nincs is a Mikulás

Idén Karácsony előtt megmondtam a fiamnak, hogy nincs is, pontosabban anya meg apa a Mikulás, meg Fogtündér, meg Húsvéti Nyuszi (Jézuska, angyalka nem jött a képbe, mert itt az USA-ban a Miki hozza a karácsonyi ajándékokat). Azt hittem 7 évesen jobban fogja viselni, de még napok múlva is nagyon csalódott volt. (Azért az ajándékoknak így is nagyon örült.) Azt mondja az osztálytársai fele nem hiszi el, hogy nincs Mikulás.

A lányomnak ezek után inkább már nem adom elő a sztorit.

Bejöttek az ajándékok egyébként. A Guitar Hero III nagyon jó, még az első nap megcsináltam a könnyű fokozatot végig. Óriási érzés látni, mikor a fiam játsza a rock klasszikusait a Paint it Black-et, a School's Out-ot, meg a többit. Jövőre veszek még egy gitárt, és majd játszunk ketten.

A Pokémon-os kártya érdekes volt. Sajnos egyelőre csak két 30 lapos paklihoz van elég kártyánk és csak korlátozottan lehet az összeállítással stratégiázni. Minden nap nyomunk egy csatát, általában ő nyer, mert erősebbek a Pokémonjai, én csak úgy tudok, ha szerencsém van. Venni kell majd újabb kártyákat.

A Harry Potter első részét 24 óra alatt elolvasta. Most kicsit lelassult, de azért zúzza a másodikat. Gondolkozom, hogy születésnapra majd beszerzem neki Wii-re a Harry Potter-t, az irányítóval hadonászva lehet varázsolni benne.

5 megjegyzés:

  1. Azt is elarultad, hogy a "Fuck-You-Up Fairy" sem letezik?

    VálaszTörlés
  2. igen, igen, ezt a hibát az én apukám is elkövette jézuskával-mikulással, és pontosan emlékszem, mit váltott ki belőlem az őszinte dikurzusa, tényfeltárása egy napfényes délelőttön.. azt éreztem, azt gondoltam, h az apám engem folytatólagosan becsapott, és bármikor be is csaphat, nem érdemes ezentúl hinni neki.. ami nem volt feltétlenül rossz, lehet, h közrejátszott az erőssen kritikai gondolkodásom kialakulásában..

    nagyon utálta a szovjeteket, és muszkáknak hívta őket.. amikor a mikulásos felvilágosításom után pár hónappal jurij gagarint fellőtték, azt mondta, h ez csak szovjet propaganda, egy szó sem igaz belőle.. nos, ezt én nem hittem el, nagyon erőssen úgy éreztem a rádiót és őt hallgatva, h az apám hülyeségeket beszél, inkább a rádiónak lehet igaza, az az ember látta a csillagokat a világűrből.. ebben nagyban közrejátszhatott, h a jézuska-ügy kapcsán megdőt a korábbi feltétlen hitem édesapám dogmarendszerében.. antiszemita is volt, és egyszer az utcán egy kutyára rábökve megkérdeztem, h ez a kutya zsidó-e? (én tényleg zsidó kutyának gondoltam..) annyira zavaros eszmefuttatásba kezdett, annyira összezavarodott, h ezzel letudtam magamban a zsidókérdést is, besoroltam a jézúska-gagarin káoszába, így végül is az aztiszemita édesapámtól kaptam meg az antiszemitizmus elleni védőoltást..

    olyasmik ezek, mint amikor sok szülő azt mondja a kisgyerekének, h nem kell félni a doktorbácsitól, nem fog fájni a szuri stb., aztán persze fáj, és a gyerek igencsak ferde szemmel néz a szülőre, miért csapta be..

    a megoldás viccesen persze, valami ilyesmi lenne:

    http://exhttp.freehostia.com/?p=43 :))

    VálaszTörlés
  3. Mi talanyos ketertelmusegben hagytuk a dolgot, 5 eves korara mindent kilogikazott, es osszekacsint velunk, hogy a baratnojenek a jezuska tojja a barbit.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom melyik a helyes út pedig sokat gondolkozom rajta.

    Szerintem a gyerekeknek előadott rosszgyerekeket összeíró, jutalmazó/büntető Mikulás/Jézuska-sztori nagyszerű metaforája a vallásnak, sokkal könnyebb az utóbbit megérteni, ha átéltük az előbbit.

    VálaszTörlés