2008. június 7.

Döbbenetes magyar árak

Az Asszony olyan döbbenetes híreket mesél a telefonban az óhazáról. Hogy pl. fizetni kell a McDonald's-ban a ketchupért 80 forintot. Itt nálunk ingyen van és praktikusan korlátlan mennyiségben.

A másik, amin ledöbbentem, hogy 200HUF egy miskolci helyi buszjegy, sőt, ha a sofőrnél veszi az ember, akkor 300. Ez már több, mint amennyibe itt kerül. Sőt, én pl. ingyen utazom a buszon az egyetemi igazolványommal.

Azt hiszem masszív sokk lesz, mikor egyszer hazamegyek...

7 megjegyzés:

  1. Nekem mindig sokk egy picit hazamenni csak pár hét kint lét után is, mert odakint elhiszi az ember, hogy pár dolog működhet máshogy is, lehet egész normális. Aztán mikor visszazöttyenek a kelet-európai valóságba, akkor megint elvesztem a hitem.

    VálaszTörlés
  2. Budapesten 270 Ft. egy buszjegy, úgyhogy Miskolc még jól áll.
    Imm.

    VálaszTörlés
  3. Nem csak az árak miatt lesz sokkszerű, sőt főleg nem amiatt. Barátomék csak egy évet voltak kint, nekik két hét kellett mire feldolgozták a sokkot. Ha teheted maradj kint, sokkal élhetőbb világ az.

    VálaszTörlés
  4. Ha a magyar arak dobbenetesek, akkor Londonba ne gyere... ;-)))

    VálaszTörlés
  5. Az igazi sokk akkor ér majd, hogyha megtudod, hogy mindezek mellé mekkora fizetések, és mekkora adók, elvonások, ÁFA, díjak, stb tartoznak

    VálaszTörlés
  6. Szerintem meg ne gyere haza. Jobb lesz a gyerekeknek is, ha ámerikaiak maradnak.

    VálaszTörlés
  7. Most keszulok haza tiz ev utan .Eleg ijeszto arakat hallok otthonrol...Valoszinuleg felkeszitem magam a legrosszabbra ,hatha nem esek borzasztoan pofara....

    VálaszTörlés