2009. március 3.

Szubjektív vegyes - 2009.03.

Akkor valami énblog rész is legyen, necsak folyton a pénzügyi doomerkedés.

  • Amerikából érkezve Svájc teljesen olyan mint Magyarország. Ezt én is éreztem, de a fiam mondta ki. Ugyanolyan klíma, dohányosok, drágaság, tömegközlekedés, nyárfák, évszakok, hulló levelek illata, déli harangszó, építészeti megoldások. Van járda, sétálóutca, Tschibo és Mister Minit. Jó is van ebben és rossz is, nekem nehéz levetkőznöm azt az érzést, hogy vissza kellett lépnem pár mezőt a társasjátékban és Kalifornia lett volna inkább az előre. De aztán látom a híreket az ottani költségvetési összeomlásról és a csődbement iskoláikról és már hirtelen nem vagyok biztos. Egy tuti: az időjárás itt (és Mao-n is) nagyon gáz ha megszokta az ember a fényt.
  • Eldöntöttem, hogy formába hozom magam. Év eleje óta nyomatom a térdkímélő elliptikus gépet 3x egy héten hetenként 1 perccel növelve az adagot. Néha még így is fáj. Tegnap meg elkezdtem újra a 100 pushups-ot, meg a 200 sit ups-ot. Most atom izomláz van a sörhasamban. Remélem tovább bírom, mint tavaly.
  • Flower a PS3-ra a legnagyobb királyság, töltsétek le a nőknek. Nem is igazi játék, nem lehet meghalni, lőni, nem jár le az idő. Olyan érzés, mint mezítláb sétálni a fűben.
  • Killzone 2: Ha befejezem a Valkyria Chronicles-t, akkor vagy ez, vagy a GTA IV lesz a következő a listán. De csak akkor, ha meg bírom szokni az irányítást, mert most valamiért teljesen gáznak érzem a demóban. 2-4 órát játszom hetente átlag.
  • Nincs időm tévét nézni. Egyre kevésbé van idegzetem gazdasági híreket olvasni, a többi meg most hidegen hagy.
  • Még mindig nem kezdtem el németet tanulni.
  • Gyereknek 2 hét síszünet volt, pár napra voltunk fenn a hegyekben egy Grindelwald nevű helyen, ami tele volt főleg brit turistákkal. Az Alpok lenyűgöző, ezt el kell ismerni tényleg. A fiam szólt, hogy Grindelwald nevű figura szerepel a Harry Potterben is. 
  • Kezdem megszokni a brutális árakat.
  • Permanens küzdelmet folytatok az alváshiánnyal, a koffeinnel és a testsúlyommal. Egy 3 kg-os sávban tudom lebegtetni, de lejjeb kéne még nyomni kb. 4 kg-mal, ami nehezen megy.
  • A trónörökössel a Settlers of Catan kártyajátékot nyomatjuk (mert a társasjáték változattal ellentétben ezt lehet 2-en). Most vettem hozzá 3 kiegészítő paklit. Hosszú egy meccs, hétvégenként 1-et játszunk. A kártyák németül vannak, mostmár mindketten tudjuk hogyan kell mondani olyanokat, mint fűrésztelep, járvány meg vályogtégla.

5 megjegyzés:

  1. Jó ez a hundredpushups, csak egy problémám van vele. A kezdő tesztnél csináltam valami 15 közeli fekvőtámaszt, de utána 2 hétig kettőt sem tudtam, olyan izomlázam lett :O

    Azt hiszem újra neki veselkedem ennek meg a felülésnek is.

    VálaszTörlés
  2. Nna, én is pont tegnap kezdtem neki a 200 sit ups-nak, meg szépen bejelöltem a windóz naptárba, hogy minden hétfőn szerdán meg pénteken szóljon. A száz fekvőtámaszt csak akkor tervezem, ha a felülést végig bírom nyomni.

    VálaszTörlés
  3. Huh. Megvolt az initial test...
    Push up 8
    Sit up: 21

    google clanedar meg küldi az sms-t (nekem is hétfő, szerda, péntek), hogy csinálni kell :)

    VálaszTörlés
  4. Mighty: az izomlázzal nem kell foglalkozni szerintem, ha csinálod megint, elmúlik.

    Fed Up: én felváltva csinálom a fekvőtámaszt meg a felülést így kevesebb szünetet kell tartanom.

    VálaszTörlés
  5. Izomláz: a múltkori nagyon durva volt. Szinte a kezem sem tudtam felemelni. Ma nem érzek semmit.
    Egy nap csinálom mindkettőt, lévén külön izomcsoportok, nem megeröltető. De majd kiderül az első hét után.

    VálaszTörlés