2007. március 1.

Betegség, orvos

Nem tudom mikor kellett utoljára orvoshoz mennem betegség miatt, de 4 éve nem voltam, az biztos. Most a családon keresztülment valami influenzaféleség de belőlem nem akart eltávozni és 9 nap után úgy döntöttem, hogy elmegyek az orvoshoz. (Kiváncsi is voltam, hogy milyen itt.)

Nos, a váróban 2 max 3 ember egyszerre, telefonos időegyeztetés, a legközelebbi, amihez hasonlítani tudom a maszek fogorvosom volt a pesten. A váróban kis recepciós hölgyike, segít felvenni az adatokat, magazinok, fotelek, gyerekeknek játékok.

Mivel első alkalommal voltam, ki kellett tölteni egy 8 oldalas nyomtatványt kórtörténetről, értesítendő hozzátartozóról, családban előfordult betegségekről, jogi nyilatkozat adatkezelésről stb, biztosítási kártya.

Nem tudom mennyit kellett várni, mert előkaptam dolgozni picit a laptopot, de azt tudom, hogy térerő az nem volt. :)

Először egy férfinővér (kék ruhában) megmérte súlyomat, hőmérsékletemet, ilyesmi. Aztán valami gyakorlóorvos kikérdezett a panaszaimról, majd megbeszélte a dokival, végül bejött ő is, meghallgatott még, kérdezett párat, aztán elmondta, hogy mi van velem: fülben kezdődő gyulladás, kezdődő léghurut. Felírt antibiotikumot, köhögésre valami brutál szirupot. Kifelé a recepciósnál lehetett kifizetni az önrészt ($30 (5770HUF), a maradékot a biztosítóm fizeti) kártyával.

A patikában nem volt meg valami másikféle gyógyszertáras kártya, úgyhogy ki kellett fizetni a két gyógyszerért a teljes 50$-t (9600HUF) aztán, ha megvan, akkor visszatérítik a támogatást.

A múlt héten 4 napot itthon töltöttem betegen (még sosem volt ilyen) már nagyon elegem volt az egészből. A fejem tele volt anyaggal, nem éreztem szagokat, ízeket, nem bírtam beszélni és fájt a fejem. Dehát, 30-hoz ennyire közel már minden nap ajándék...

6 megjegyzés:

  1. Ha azt modod nem volt wifi es $30 volt a co-payment, akkor azt gondolom nem az egyetemre mentel. Vagy csak mas biztositasod van mint nekem volt :-) Mikor szultunk ($15 copayment) es en is kvazi bekoltoztem hozzajuk, gyonyoruen tudtam dolgozni a wifin amig aludtak :-)

    VálaszTörlés
  2. nekem is magasnak tűnik, de gondolom outofnetvörk volt...
    más. nyenyec mesteh idealista mint mindig, ugyanis, 30-on túl már minden MEGKEZDETT nap ajándék

    VálaszTörlés
  3. no majd megnézem a számlát részletesebben, mikor megjött.

    nem az egyetemre mentem, hanem ami közel volt.

    zsoltibá, még nem vagyok harminc, azért ilyen nagy a szám. :)

    VálaszTörlés
  4. Vonzó rendszer... Valahogy így van az amerikai kórházsorozatokban is. Hát nálunk nem. Szívem szerint már holnap utaznék oda.

    VálaszTörlés
  5. Próbálj ki egy pár napos c-vitamin kúrát (napi 3-5 grammot). Ártani nem árt viszont használhat :)

    VálaszTörlés
  6. egyetek narancsot meg vitamindús gyümölcsöket, az kicsit hatékonyabb, mint a porított vitaminok

    VálaszTörlés