2007. március 16.

Chomsky Iránról, Irakról, Hamaszról, Izraelről

Van 2 ember, akiket szívesen szoktam olvasni, 2 dolog miatt:

  • rendkívül tájékozottak
  • kritizálják a rendszert és olyanokat mondanak, amiket a mainstream sajtóban mások nem
Az egyik Noam Chomsky, a másik Tamás Gáspár Miklós. Szintén közös és kissé frusztráló, főleg TGM-nél, hogy nem tudom mit akar, csak azt, hogy ami van az rossz. Nem is mindig értek velük egyet (főleg TGM-mel), de attól még mindig érdekes élmény marad az olvasás. Tényleg, azokat is rákényszerítik arra, hogy végiggondolják az álláspontjukat a létező demokráciáról és a politikai axiómákról, akik nem értenek velük egyet és soha nem is fognak. Feltéve persze, hogy nyitottak a végiggondolásra és nem seprik le egyből valami kényelmes elhárító mechanizmussal az egészet.

Chomsky a Foreign Policy in Focus-ban megjelent cikkében arról ír, hogy mik az igazi okai Irak megtámadásának és miért nem lehet róluk beszélni, lehet-e és hogyan Iránt megtámadni és persze egy fontos téma, amiről mindig szeretek tőle olvasni, hogy hogyan nyomja el a mainstream média öncenzúrája a kényelmetlen információkat a nyugati és legfőképpen az amerikai sajtóban.

Foreign Policy in Focus: Chomsky on Iran, Iraq, and the Rest of the World

4 megjegyzés:

  1. Szemnyitogató cikk! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. TGM elismeri, hogy soxor gőze sincs a jó megoldásról, de azt világosan látja, hogy ami van az nem jó, ezért kritizálja. Ez a dolga. És szerintem zseni. Hozzám képest minden esetre. :)

    VálaszTörlés
  3. Csomszki bacsi a bullshitben is ebben a pulcsiban szerepel :-)

    VálaszTörlés
  4. iráni kérdésről, jó amerikai, hol tájékozódik: mozi, 300 :) megnéztük a hétvégén, nagyon élveztem, igaz faszság, te tényleg könnyű párhuzamot húzni a film meg a jelenlegi események között, sajnos a végén hiányzott: "gó armi, ví níd jú" felirat.

    VálaszTörlés