2007. március 8.

Filmkölcsönzés interneten PC-re: Netflix Watch Now



Több éve vagyok előfizető a Netflix-nél, ami egy postázós DVD kölcsönző. Akármennyi filmet megnézhetek havonta, de egyszerre 3 DVD lehet nálam, havi 18 dollárért (~=3440HUF). Ez kb. 2,5 mozijegy ára. A postázás ingyenes, a mellékelt válaszborítékra sem kell bélyeg. Ha hétfőn feladom, szerdára már megjön a következő adag. 75000 különböző filmjük van, ami azt jelenti, hogy ha DVD-n kapható, akkor nekik megvan (pl. a Kontroll is megvan nekik, illetve majdnem minden nagyobb TV-sorozat: 24, Simpsons, Family Guy stb.). Interneten válogatom össze, hogy miket szeretnék látni. Jelenleg kb. 250 film van a várakozósoromban. A filmeket értékelhetem, barátaimnak ajánlhatom, kritikát írhatok, családnak külön várakozósorokat értékelős-profilokat állíthatok fel, hogy pl. ne ajánljon nekem Micimackós filmeket, ha a fiam olyat nézett.

Szeretem ezt a szolgáltatást. Látok kevéssé ismert réteg, vagy dokumentumfilmeket, régi klasszikusokat, új filmeket pár hónappal a mozibemutató után. Nincs reklám, akkor nézem, amikor szeretném, bármikor megállíthatom, folytathatom stb.

A Tivo + DVD kölcsönzés után egyszerűen lehetetlen visszatérni a hagyományos televízióhoz.

Most vezet be a Netflix egy online videófilmnéző szolgáltatást. Letöltök egy 800k-s alkalmazást és azonnal nézhetem a filmeket, a normál DVD kölcsönzős előfizetésem mellett. Nem kell semmi extrát fizetni, az én csomagommal kapok 18 órát havonta.

Rákattintok a filmre és azonnal nézhetem teljesen jó minőségben. Ha akarok fél órát nézek egy filmből és otthagyom, ilyenkor fél órának számít a kvótámba. Tegnap A vágy villamosát kezdtem el így nézni és teljesen rendben volt az élmény.

Tetszik a dolog nagyon, pár apróság zavaró csak: egyelőre csak Internet Explorert támogat és még nem minden DVD-s film érhető el online. Szerintem ezeket is orvosolni fogják egy idő után.

Itt van, hogy hogyan lehet aktiválni az előfizetőlnek. Nagyon pipec.

9 megjegyzés:

  1. Milyen messze vagyunk mi még ettól itthon. Ez tuti zuher, hogy a Magyar Postán bukna meg "eltűnt küldemények" címmel.

    VálaszTörlés
  2. Hát, a dvdrent.hu azért már létezik egy éve is talán itthon is (igaz, hogy drágább, helyi viszonylatban főként, és nincs netes nézés). Netes(?) nézéshez meg a most induló IPTV-nél lehet ilyen szolgáltatást igényelni, meg a T-Online is biztos kísérletezik ilyenekkel, de megfelelő konkurencia és felhasználóbázis nélkül ez elég csökevényes lesz itt Magyarországon.

    VálaszTörlés
  3. és itt van hogyan kell átbaszni a 18 órás limitet, a kukijaid törölgetsével :
    http://homeentertainment.engadget.com/2007/03/05/simple-hack-keeps-netflix-watch-now-from-tracking-your-minutes/

    VálaszTörlés
  4. Megnéztem egy DVD-t és egy Divx AVI CD-t. Sok mínőségbeli különbséget nem láttam. Persze biztos van, de én úgy látszik botszemű és fülü vagyok :) Szóval
    pl. nekem nem igazán érné meg oly sok pénzért kölcsönözni a filmet :)

    Ingyenes BLOG

    VálaszTörlés
  5. Nekem havi 3800 forint már az a határ, amikor azt mondom, hogy nem éri meg az időmet szarozni a letöltésekkel és várni, hogy fent legyen, amit keresek valami BitTorrent siteon. :)

    VálaszTörlés
  6. Mi a csudáért kell a dvd-t elhurcolniuk a lakásodra?? Vagy én vagyok már túl öreg, és teljesen hülye?:) Ha ez a cipekedés tényleg fizikálisan is fenn áll, akkor ennek a szolgáltatásnak legfeljebb hetei vannak hátra...
    Nem láttad vhol a "FEKETE ORFEUSZ"-t? Ez nem a Jean Cocteau féle, Jean Marais főszereplésével - az megvan.
    Valszeg az 1959-es Marcel Camus-féle (színes) változat a szívem vágya - azt láthattam 1962-ben... Rió de Janeiróban játszódik, a főszereplő szerelmespár: néger. NEM TUDOK A NYOMÁRA BUKKANI, pedig életem egyik legnagyobb filmje!...
    netprinc@homonnai.hu
    http://www.homonnai.hu

    VálaszTörlés
  7. Nem, a filmet nem láttam.

    A "cipekedést" megoldja gond nélkül a posta. Akik internet ide vagy oda még mindig elég sok dolgot (újság, levél, magazin, bankszámla) "cipekednek" rendszeresen a postaládámban... :)

    Egyébként valóban a post arról szól, hogy a hálózaton való továbbításra térnek át. Tulajdonképpen most folyik a teszt.

    Az Amazonnak is van ilyen szolgáltatása, az Unbox, illetve az Apple is ringbe szállt az Apple TV-vel, a Microsoft meg az XBox 360-ra ajánl letölthető filmeket.

    VálaszTörlés
  8. Szeretném a véleményedet kérni, hogy a klasszikus olasz-francia stb művészfilmek tekintetében melyik kölcsönzőt lenne érdemes megcélozni? Gondolom, mostanság minden fortyog, alakul - talán nem is árt várni egy kicsit.

    VálaszTörlés
  9. Nos, ha USA-ról van szó, akkor én Netflix-re tippelnék, mert tudtommal még mindig nekik van a legnagyobb választékuk és sok klasszikust is szoktam látni az ajánlókban.

    De nem néztem utána, hogy van-e jobb, ilyen filmekre (jobban) specializált szolgáltatás.

    Ha nem USA, akkor passz.

    VálaszTörlés