2007. március 17.

A gyermekkor vége?



Vajon mit mond rólam és korunk világáról az a tény, hogy 30. születésnapomra a Legend of Zelda: The Twilight Princess című nintendós játékot kaptam kis családomtól ajándékba?

Asszem nagyjából az én generációm környékén történik meg az, hogy már abszolúte nemcsak a gyerekek játszanak videójátékokkal. Olyan szórakoztatási, sőt, művészeti forma lett ez, ami mostanra egyre kevésbé nevezhető szubkulturális, vagy rétegjelenségnek. Az amerikai háztartások 41%-ban van játékkonzol.

Apdét: káromkodós nagyi Resistance Fall of Man-t játszik PS3-n. Mégsem érzem magam öregnek. :) (via digg)

5 megjegyzés:

  1. Az elmúlt két napban a nővéreméknél vakációztam és a 30 éves sógorral nyomtuk éjjel-nappal a Gears of Wart XBox360-on... Ennyit erről.

    VálaszTörlés
  2. Mennyi playtime-nél jársz? Én valahol abbahagytam 40 körül, kicsit elfogyott a lendület.

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse az idősödő Nyenyecet !!! :)

    VálaszTörlés
  4. netudgi: köszi

    angelday: még csak tizenvalamennyi. most kezdtem neki a lávás pályának, ahol a vascsizmát kell használni (Death Mountain). Kicsit már azért nekem is csikorgósabban mennek a videójátékok. Talán 3-4 ha van, amit befelyezek teljesen egy évben. De ebben a korban már "örülünk, hogyha kitartást tudunk". ;)

    VálaszTörlés
  5. én épp most kaptam csömört a játékoktól (igaz csak försztpörszönsútert játszottam) az asszony nagy örömére, hogy már nem a villodzó vászon előtt töltöm azt a röpke órát ami marad a gyerek altatás után :)

    VálaszTörlés