2007. május 15.

Angolul gondolkodik a gyerek

A múltkor, mikor számolt valamit magyarul, kérdeztem a gyereket és mondta, hogy fejben angolul szokott számolni és gondolkodni is.

Nem csoda, a napja nagy részét az iskolában tölti, ahol minden angol, vagy angol nyelvű könyveket olvas, tévéműsorokat néz. Csak a szülei beszélnek hozzá magyarul. Mi viszont kizárólag magyarul szólunk hozzá, amikor egymás közt vagyunk. A másik magyar betyárral viszont azonnal átváltanak angolra, mikor meglátják egymást.

Nagyon jól nyomja a srác, beül a vécére egy 60-100 oldalas könyvvel és addig nem áll fel, amíg el nem olvasta. :) Ha a számítógépen olvasást nem számolom, akkor többet olvas naponta, mint én.

Ez a Magic Treehouse sorozat a favorit most, van belőle neki vagy 20.

3 megjegyzés:

  1. http://www.redwall.org/

    21. utcai antikvarium.

    Hajra!

    VálaszTörlés
  2. Udv Nyenyec,

    Az egyik regebbi irasodban olvastam, hogy igyekeztek beszerezni a gyereknek minel tobb meset magyarul. Szoval latni, hogy igyekeztek tartani a magyarsagotokat. Csak erdeklodes keppen szeretnem megkerdezni: Ha ennyire fontos a magyarsag (amit szerintem nagyon helyesen tesztek), miert eltek olyan helyen, ahol nagyon nagy a valoszinusege, hogy ez az igyekezet szelmalom harcca valik? Peldaul en mindig is csak olyan helyen tudtam elkepzelni az eletemet, ahol van magyar ovoda, iskola, kozepsuli stb (nem Magyarorszagon elek, felvideki vagyok). Kulfoldon vegeztem az egyetemet is, de egyaltalan nem johetett szamitasba, hogy ott maradjak, abban az orszagban, mivel ott nincs magyar hatter... Szoval erdekelne a velemenyed ez ugyben. Segitene jobban bele latni a hozzad hasonlo magyarok helyzetebe.

    Valaszod elore is koszonom

    Dani

    VálaszTörlés
  3. Heló Dani!

    Én nem vagyok túl romantikus ilyen szempontból, hogyha azt gondolnám, hogy a gyerekeimnek jobb itt élni, mint az én szülőföldemen, akkor gondolkodás nélkül ittmaradnék.

    Viszont most nem érzem így, úgyhogy terveink szerint hazaköltözünk. Bár szeretném, ha majd visszajönnének és a diplomájukat itt szereznék, mert a felsőoktatást itt jobbnak találom, persze nagyon függ az egyetemtől.

    Irigyelni szoktam az indiai kollégákat, mert nekik kevésbé dilemma, hogy hol a jobb, könnyebb szívvel maradnak itt.

    Szóval nem aggódok, hogy nem kapnak eleget a magyar kultúrából, mert úgyis hazamegyünk majd néhány éven belül.

    VálaszTörlés