2007. május 24.

Kempingezés

Előző hétvégén életében először elvittem a fiamat kempingezni. Más hangolatú volt, mint saját gyerekkorom sátrazásai. Először is a komfortfokozat összehasonlíthatatlan.

20 dollár volt egy éjszakára a kemping a folyó partján, interneten kellett előre lefoglalni a konkrét sátorhelyet. Minden sátornál van 3 különböző konnektor, csap, étkezőasztal padokkal, kerti grill, mosómedve/mókusbiztos kuka és elég sok hely.

Magát a sátrat nem ám csak úgy a fűre kell felverni, mint az állatok, hanem erre külön kialakított kavicsos alapra kellett rátenni (hogy mi értelme ennek pontosan, nem tudom, talán nem lesz sáros?)

A kempingben légkondícionált vécé és zuhanyzó, mosoda, egész komoly játszótér, kosárpálya volt. Közel voltunk a vízhez, ha a sátramat a másik irányba fordítom, akkor bentről tudtam volna pecázni. Ennek ellenére szúnyog egyáltalán nem volt.

Persze mi a kis bohóc sátrainkkal kispályások voltunk, az igazi bennszülöttek mind magyar szemmel hihetetlen méretű lakókocsikkal jöttek. A standard megoldás a pickup végére felakasztott, azt nyerges vontatóként használó kamion méretű lakókocsi volt. Két terepjáróval családonként. Lásd kép.

SUVs and RVs in a camping near Ashland City, TN

Emellett legtöbbször állt még egy extra autó. Jellemző volt a jetski és a motorcsónak használata is.

Én ott rontottam el, hogy kihasználva a privát sütőhelyet, gyakorlatilag napi 3-szor grilleztünk és sikerült felszednem kb. 3 kilót.

A gyerekeknek pedig megvolt a kaland. Játszótéren lehetett betyárkodni, volt kosárlabdázás, esti tűzrakás, fagyűjtés, sátorban alvás, pecázás, walkie-talkie-zás, palackpostaküldés, marshmallow sütés (szalonnasütés helyett smores-t csinálnak itt a gyerekek nyárson: félig olvast marshmallow (mályvacukor?) + csoki + édes keksz).

Legszívesebben elvinném a fiamat így egy teljes hétre, csak az a baj, hogy nem könnyű úgy játszótársat találni, mint ahogy most sikerült.

8 megjegyzés:

  1. Epp errol beszelgettunk a multkor, hogy mit fogyaszthat egy ilyen? Napi $100 tankolasra annyiert mar nagyon korrekt szallast kap az ember...
    Mi ertelme ezeknek a behemotoknak?
    Sztem jol betettek ezeket az embereket h. nekik F250 meg F350-es Ford kell, egyszer az eletben ha ki fogjak hasznalni az erejet, pakolo reszet... teljesen hulyeseg szerintem.
    Max biztonsagerzetet ad :)

    VálaszTörlés
  2. Az egyhetes kempingezéssel a szabdság is gond tud lenni, Chris általában nem túl lelkes a hosszabb szabadságolásoktól. Bár egy ilyen jómunkásember esetében talán kivételt tud tenni ;-)

    VálaszTörlés
  3. Benjamin, igaziból egy akkora házhoz, mint ami nekik van és 2., 3. autóként tényleg értelmes a pickup. Lehet vele fuvarozni a trágyát a gyepre, meg rá lehet kötni az óriáslakókocsit, mint egy nyergesvontatóra. :)

    Vedd figyelembe, hogy itt féláron van a benzin és talán négyszer nagyobbak a fizetések és megérted miért nem gond nekik annyira a fogyasztás (nincs súlyadó sem).

    A country rádióban amit hallgattak pedig 5 percenként volt Chevy Silverado reklám. :)

    Dávid: az idén nem mentem haza, úgyhogy maradt egy csomó szabadságom. Majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
  4. Annak idején mikor tenessziben túrázgattunk sokszor találkoztunk az erdő közepén kis kemping helyekkel, infrastustúra nélkül. Szóval ha van kedved 3 mérföldet gyalogolni hátizsákkal, megkaphatod az erdőbeszarás élményét:)
    Benjamin. A vezetés élménye is. Ha szereted a 8 henger hangját, akkor egy ilyen trak nagy élmény és aránylag olcsó is. Míg a benzin nem éri el a 10 dollárt a fogyasztás nem sokat dob a költségvetésen.

    VálaszTörlés
  5. nyenyec: mennyiszer fuvaroznak tragyat? :) figyelembe vettem a benzint meg azt is h. mennyit keresnek, sztem akkor is nagy atveresek ezek a pickupok...
    Nem is a fogyasztassal van bajom, csak az h. a szerencsetlenek megveszik, de vegig se gondolja h. szuksege van-e neki egy ilyenre, es meg arban jobbak is mint egy Mustang :)

    zsoltiba: en inkabb egy Mustang hangjat hallgatnam mint egy ilyen bohom vacaket :)

    VálaszTörlés
  6. Bennó, más érzés. Beülsz a kis dugó Mustangodba, kinézel az ablakon a piros lámpánál és a melletted lévő pickupoknak csak a kerekét látod, annyival nagyobbak.

    Kicsinek és sérülékenynek érzed magad a truckok között.

    Plusz a pickup tágasabb is belülről, mint egy Mustang.

    VálaszTörlés
  7. mint musztáng tulajdonos sikítva tiltakozom és ez ad teljes igazolást nyenyecnek :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Informatikus Barátom Nyenyec !

    1.) A kavics nem hal meg a sátor alatt, a fű pedig dehogynem ! Ezt potenciálisan lyó megfejtésnek gondolom.

    2.) Nem vitázni kell, hanem a Mustang mellé be kell állítani az F350-et, és a reggeli hangutattól függ, melyikbe tesszünk ama okos kis seggünket. :) Ismerek egy figurát Doodge RAM-ja van. Hajókat húzgál vele, mondjuk Svájcból a Balatonra. Csinál 3 kanyart, abból megélne egész évben. De havonta csinál hármat, utána összel meg vissza. De szerintem kétszer ennyit is dolgozhatna, de akkor az egyébb passzióira nem jutna idő. És persze olyan hajókat cibál, amiket az Európában megvásárolható pickup meg sem bírna mozdítani.

    Európában nem kell sem a Mustang, sem a RAM, de ha a bigjúeszéjben élnék, tuti volna mindkettő.

    VálaszTörlés