2007. május 5.

Már javában folyik a 2008-as elnökválasztási kampány



Azt bírom az amerikaiakban, hogy elég szar a plutokratikus politikai rendszerük, de sokszor olyan őszinteség csillan meg vele kapcsolatban, ami nagyon szimpatikussá teszi az egészet.

És ez egyáltalán nem új dolog. Pár hete néztem a Manchurian Candidate című 1962-es (poszt-McCarthy de pre-Nixon!) filmet és abban is annyira nyíltan mutatták be az idióta manipulálható és egyben demagóg szenátort és elnökjelöltet, hogy leesett az állam.

Néhány idézet a mostani kampányról:

"Ezen a héten közös televíziós vitára gyűlik össze valamennyi republikánus politikai jelölt Kaliforniában a Ronald Reagab könyvtárban. Ezt követően az Exxon-Mobil kiválasztja a nyertest."
-- Jay Leno (az amerikai Fábry)

"Ma este folyt kaliforniában az elnökjelöltek vitája, amin 10 jelölt vett részt. A politikai szakértők szerint a republikánus jelöltek képviselték valamennyi nemzetiséget, meggyőződést és bőrszínt ... a gazdag fehér férfiak közül." (represented all races, creeds, and colors of rich white men)
---Conan O'Brien
via dailykos

"Azt kérdezik tőlem felkészült-e Amerika egy női, vagy egy fekete elnökre. Nos, egy retardált elnökünk pont most volt..."
-- Chris Rock

Nekem John McCain érvelése volt igazán fura a politikai vitában, hogyaszongya: "nem vonulhatunk ki Irakból, mert akkor veszítettünk. Káosz lesz, népirtás és utánunk fognak jönni és megtámadnak minket itthon."

A következőket nem értem ennél az okfejtésnél: amennyire én látom káosz van, népirtás és az USA enyhén szólva nem áll nyerésre és évek óta egyre rosszabb a helyzet, igazi megoldási terv pedig évek óta nincs.
Ezenkívül nem látom be, hogy azok a terroristák mondjuk akik hajlandóak és képesek megint merényletet elkövetni itt az USA-ban, miért ne jönnének ide, ha tudnak és akarnak most.

McCain 5 és fél évig hadifololy volt Vietnamban. Nem hiszem, hogy nem érti.
"Ha egyszer csak egy mély és sötét gödör alján találod magad, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy hagyd abba az ásást."

Kár ezen tovább pörögni. Még elhúzzák addig, hogy ne a Bush legyen aki hazasunnyogtatja a csapatokat, hanem rákenhesse az utódra az elkúrást (az meg őrá), kb. mint Mao-n a megszorító intézkedéseket.

4 megjegyzés:

  1. Pozitiv meglepeteskent ert, hogy csak harman nem hisznek az evolucioban: Brownback, Huckabee es Tancredo. Azt gondoltam volna, hogy McCain is koztuk van, miutan nyiltan pettingelt az ertelmes tervezokkel.

    VálaszTörlés
  2. Egyebkent McCain temaban az instant classic:
    http://www.comedycentral.com/motherload/index.jhtml?ml_video=85762

    VálaszTörlés
  3. dolphin: hát igen. Sosem értettem ezt a McCain-t, hogy minek áll be Bush mögé miután szanaszéjjelalázták 99-ben.

    Meg hogy ő igaziból mérsékeltnek számított mindig tudtommal a republikánusok között és akkor nyomja ezt az ökörséget.

    VálaszTörlés