2007. július 31.

Harc az entrópia ellen

Néhány hete sikerült az Asszonnyal közösen harcot hirdetnünk a lakásban található entrópia ellen. Több sikert is elkönyvelhetünk a CHAOS (can't have anyone over syndrome) felszámolásában.

Vásároltunk egy több szekrényt, dobozt és a fiamnak egy könyvespolcot (nagy élmény volt neki összeszerelni). Mivel mostanáig információs monopóliuma volt az Asszonynak, azaz csak ő tudta minek hol a helye, vagy éppen mi hol található elkezdtem egy buci nagy Google Spreadsheetet összeírni, amibe mindent bejegyzek, ami az utamba akad és nem tudom hova kell tenni, vagy éppen keresem, hogy hol van, de nem találom. Az Asszonynak ki kell töltenie a "hol a helye" oszlopot, így fokozatosan elkészül a katalógus a műanyagvillától, a gumimatracon át az állatkerti bérletekig.

Előző hétvégén kirámolt 6-8 zsák szemetet a szekrényből, így ismét walk-in lett a walk-in closet. Valószínűleg folytatódni fog a további lomtalanítás, de már így is vagy fél tucat szuperjó könyv került elő pl. az alsóbb földrétegekből.

A mai nap pedig újabb fegyverrel bővült az arzenál: az Asszony kapott tőlem ajándékba egy kézi Brother címkenyomtatót. QWERTY billenyűzete van, az ember sétálgat vele, beüti a szöveget, letépi és ráragasztja a feliratot a dobozra, mappára vagy akármire. Így nem kell mindent kinyitni, hogy megtudjuk mi van benne, vagy hogy abba való-e az, ami éppen most a kezünkben van és a helyét keressük. Über nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése