2009. március 26.

Academic Earth - kiváló (egyetemi) előadások online

Academic Earth - kiváló egyetemi előadások online, ingyen. Akinek bejön a TED Talks, a Talks@Google vagy a Mindentudás Egyeteme, annak ez is tetszeni fog. (Régebben néztem MIT-s tananyagokat is, mert át akartam ismételni pár egyetem óta nem használt dolgot illetve kiváncsi voltam miben más egy ottani előadás, mint amilyet én kaptam annak idején.)

Mélyebb, hosszabb és eddigi mintavételezésem alapján színvonalasabb mint a fentiek (kivéve MIT), de agy is kell hozzá, a TED Talks-szal ellentétben nem lehet 10-20 perc alatt péppé fárasztott fejjel megnézni egyet kikapcsolódásképpen.

Viszont akit fűt a tudásszomj, az tobzódhat. Néha egy egész szemeszter fent van. Nemcsak a legkiválóbb egyetemek oktatóitól, de sikeres üzletemberektől, szerzőktől is lehet videókat nézni.

Én az Origins of the Financial Mess című princetonos videót emésztem most, de csak darabokban jut rá időm.



Apdét: és máris itt az újabb okosság-videó gyűjtemény: YouTube EDU

2 megjegyzés:

  1. ajanom meg figyelmedbe az Ascent of Money c. BBC doc-filmet. europaibb szemleletu, de igen atfogo ismerteto a penz torteneterol...

    http://www.imdb.com/title/tt1358383/

    VálaszTörlés
  2. nekem mindig frusztraciot okoz ekkora tudastar kapui elott alni, tudvan, hogy ugysem tudhatok mindent, ugysem olvashatom el az osszes engem erdeklo konyvet, nem kattinthatok ra az osszes linkre, pedig... :)

    VálaszTörlés