2009. december 16.

A fiam átugrik egy osztályt

Ma volt egy több mint 2 órás megbeszélés a fiam iskolájában arról, hogy előreugorjon negyedik osztályból ötödikbe. Tavaly októberben kezdte itt az iskolát úgy, hogy semmit nem beszélt németül és én aggódtam, hogy gondjai lesznek és vissza kell tartani 1 évet. Ehelyett hamar eljutott odáig, hogy totálisan unja az órákat, kevés újdonságot tudnak neki mondani. Elkezdett járni a tehetséges gyerekeknek szervezett különfoglalkozásokra (bár ez eléggé más, mint az Amerikában zajló hasonló program) , de ez sem kötötte le eléggé, úgyhogy a tanár felvetése után megegyeztünk, hogy előreugrik egy évet a téli szünet után.

Informális megbeszélést vártam, erre ott volt 4(!) tanárnő (rajtunk, a két szülőn kívül) volt jegyzőkönyv meg minden. Hochdeutsch megbeszélés volt, bár párszor azért át kellett váltanom angolra. A nem svájci németet  Schriftdeutsch-nak (írott németnek) nevezik itt. Én magamban easy mode-nak.

A fiam nem bánja a dolgot egyáltalán, mi pedig büszkék vagyunk rá. Lehet, hogy nem lesz könnyű, de tuti nem lesz olyan nehéz, mint alkalmazkodni a svájci iskolához Amerika után.

3 megjegyzés:

  1. \o/

    A nashville-i oktatás ennyire erős, vagy a svájci ilyen fontolva haladó?

    VálaszTörlés
  2. A Nyenyec gének rejtik a titkot. ;)

    VálaszTörlés
  3. Ez igen, gratulálok neki!
    Meg persze Nektek is. :)

    VálaszTörlés