2007. február 25.

Film: Jesus Camp



Keresztény-fundik indoktrinálják a kisgyerekeket nagyon durván.

Hogy mekkora hülyeség a globális felmelegedés, az evolúció, hogy Harry Potter boszorkánysátgot művel és nem szabad olvasni és hogy vissza kell szerezni az országot Jézus Krisztusnak.

A gyerekek harci álcázófestésben menetelnek a színpadon, könnyezve zokognak, rángatóznak az istentiszteleteken és George W. Bush kivágott kartonképére mondanak áldást és szívják magukba a keresztény jobb vallási és politikai üzeneteit.

Isten katonáit nyári táborban képzik, ahol a személyzet imádkozik Istenhez, hogy ne legyen áramszünet és ne romoljon el a Powerpoint prezentáció.

A legdurvább totalitárius rendszerek csináltak ilyet csak (a zánkai úttörötáborban még láttam ennek felhígult nyomait 12 évesen). Szinte vicces lenne, ha nem egy soktízmilliós politikai mozgalomról lenne szó, amelyik beszavazta Busht kétszer a Fehér Házba (és az öreg Bushon is löktek egyet, mikor az újjászületett W. mellette kampányolt a fundiknál).

Jesus Camp: Oscar-díjra jelölt dokumentumfilm.



(Külön fénypontja a filmnek, mikor Ted Haggard az egyik "megaegyház" vezető lelkipásztora, Bush egyik tanácsadója prédikál a homoszexálisok ellen, akiről később, a film premierje után derült ki, hogy 3 éven keresztül állt szexuális kapcsolatban egy férfi prostituálttal és rajta keresztül szerzett metaamfetamint. Bevallása szerint 3 hetes kúra után "kigyógyult" a homoszexualitásából...)

2 megjegyzés:

  1. lehet, hogy el kellen küldeni gyermekeinket egy ilyenre helyre, persze kellő felkészítéssel, szerintem, ettől jobb hely nincs megérteni, egy életre, a vallási fanatizmust és faszásgot ami vele jár

    VálaszTörlés
  2. Nekem elég ha megnézik ezt a filmet otthon, miközben én kommentálok.

    VálaszTörlés