2007. június 2.

Vettem ismét egy második autót



Ilyet, ni. 2000-es Hyundai Elantra (stock photo). Amerikai mércével nagyon picike, ennél kisebbet nem is látok a környéken sehol.

Nem szívesen tartok 2 kocsit
, de hosszú idő után be kellett látnom, hogy itt egyszerűen muszáj.

Alaphelyzetben megúsztam úgy, hogy az egyik munkatársammal járok a gyárba, de igaziból nem jó, mert bármi van, szívességet kell kérni, az ember kiszolgáltatott. Napközben nem tudok elmenni a bankba, vagy máshova ügyintézni, hazafelé bevásárolni pl.

A buszozás is ígéretesnek adódott, csak egy utcával arréb lakok, mint ahol a busz jár, a csatlakozás pedig nagyon gázosan működik és teljesen időhöz köti, hogy meddig maradhatok az irodában.

Ha valami gubanc van és haza kell vinni valahonnan, akkor az Asszonynak be kell pakolni a gyerekeket a kocsiba és el kell furikáznia, ami teljesen szuboptimális. A hétközben nem vihetem el otthonról, mert a család nem tud másképp se boltba, se az iskolához, se a játszótérre elmenni. Nem sok családot ismerek itt, akik meg tudják úszni hosszútávon 1 autóval. Ahol már tinédzser gyerek is van, ott a legalább három kocsi a normális.

Ezt a második kocsit arra fogom használni, hogy mikor kell elmenjek vele a legközelebbi buszmegállóhoz, ott leparkoljam és felszálljak a buszra (park and ride).

A másik funkciója az, hogy ha szeretett, hűséges, ám mára kissé leharcolt öreg Hondánk beadja a kulcsot, akkor legyen pótlék.

Nem mondom meg, hogy mennyibe került, de annyit elárulok, hogyha beleteszem a MacBook Pro-mat, akkor vígan megduplázom az értékét. :)

7 megjegyzés:

  1. Es kevesebb a biztositasa mint a gyartol biciklitavolsagra levo alberlet felara? :-)

    VálaszTörlés
  2. ott az ocean tuloldalan nem divik az a szokas, hogy a jomunkasemberek ceges autot kapnak? :)

    VálaszTörlés
  3. Miert nem egy F-350? :)

    VálaszTörlés
  4. Ha valaki normális helyen lakik, annak kell a két kocsi még itthon is. A Koreai autó jó választás, mert jelenleg a legjobb ár érték arányt produkálja. Az egyik véglet a presztizs (0), a másik a megbízhatósága (90% felett). Azért műszakilag a Honda megbízhatóbbnak fog bizonyulni, bár a korát és a futásteljesítményét egyiknem sem ismerem.

    VálaszTörlés
  5. Kritikus: "Es kevesebb a biztositasa mint a gyartol biciklitavolsagra levo alberlet felara? :-)"

    Azt hiszem igen. Az a baj a városban lakással, hogy ott nincs medence a lakóparkban. A legjobb fícsör itt kint.

    tamás: nálunk nem.

    benjamin: "Miert nem egy F-350? :)" Öööö, talán azért mert ez kijött két heti nettó fizetésből, az meg picit több. :)

    netudGI: a Honda hihetetlen jó volt nekem eddig. Csak megy és megy.

    VálaszTörlés
  6. huh hát ha kint élnék biztos vennék egy rozsdamarta muscle cart és egész szabadidőmben azt csiszolgatnám...hehe

    VálaszTörlés
  7. legyőzöd -<

    VálaszTörlés