2007. július 26.

Email: 5 mondat vagy kevesebb

Egy csomó szokásomon, gyakorlatomon változtattam, változni igyekszem mostanában, innen-onnan összeszedett tippek, trükkök alapján .

Ha tényleg pozitív az összhatás, akkor majd a bevált megoldásokat leírom. Néhány hónapig még tesztelnem kell őket.

A legújabb ötlet, amit elhatároztam, hogy megpróbálok követni: minden emailre 5 mondatban vagy kevesebben válaszolok (ha lehet).

Linkek:

4 megjegyzés:

  1. Mi a buli az 5 mondatos emilekben ? A barátaimnak azért írok fél oldalt, mert szeretem őket, sok a mondanivalóm. Munka ügyben azért írok részletesen, hogy ne legyen 5 levélváltás, mire mindenki képbe kerül. Grafomán lennék ?

    Az emilek rendszerezését pedig kb. azóta úgy csinálom, ahogy Te (is) javaslid, mióta a MATÁVnet-nél együtt dolgoztunk. :)

    VálaszTörlés
  2. Basszus, öt mondatot? Nekem mindig szenvednem kell, hogy ne egy mondatban válaszoljak emilekre :)
    Emliek rendezése: egyetértek az előző megjegyzéssel, filter, del, del, piros kerszt outlokban, hit, hit ..., majd valaki más válaszol

    VálaszTörlés
  3. netudGI akkor van szükség ilyen policyre mikor naponta több száz emailt kell feldolgoznod. Ha mindegyik hosszú, akkor megőrülsz.

    Azt is észre lehet venni, hogy aki lejjebb van a táplálékláncban, az több és hosszabb emailt ír. A projektvezetőnk sokszor 1 szóban(!) szokott válaszolni az emailekre, míg a bitlapátoló munkások írnak 3-5 oldalas dolgokat is nemritkán. :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a 3-5 oldalas emailt érdemes inkább dokumentációban leírni, és a linkjét emailezni. Amúgy itt van magyarul a policy: http://ot.mond.at/

    :)

    VálaszTörlés