2007. július 21.

Takarítás, könyvesbolt

Totális háborúm az entrópia ellen tovább folytatódik. Kipucoltam teljesen az irodámat, itthonról bevittem a programozós könyveket, hogy több hely legyen.

Kipucoltam a munkahelyi és a magánemailjeimet.
Kiirtottam több mint 680(!) megcsillagozott bejegyzést a Google Reader-ben. Csak vagy 10 olyan maradt, amit még mindig el akarok olvasni.

Most elmentem a Borders nevű könyvesboltba és mázlim volt, hogy megnéztem a weben a nyitvatartását ("borders nashville store", google első találat), mert feldobott ablakban egy kupont, amit kinyomtatva csak ma kaptam 20% kedvezményt. Királyság.



New York-i útikönyveket vettem, illetve megvettem a most agyonhypeolt Stumbling on Happiness című könyvet. Arról szól, hogy az emberek nagyon rosszul tudják igaziból megjósolni, hogy mitől, mennyire és milyen hosszú ideig lesznek boldogok (vagy boldogtalanok) (pénz, gyerekek, nyer a focicsapat), ráadásul utólag is kimutathatóan rosszul emlékeznek vissza, hogy tényleg boldogok voltak-e, pl. mikor még kicsik voltak a gyerekek.

A bolt tele volt Harry Potter rajongókkal, a pénztárnál vagy 20-an álltak sorba és mindenki Potter könyvet vett rajtam kívül (már sorbanállás közben olvasták). Még rendőrbácsi is figyelt, nehogy a potteristák felgyújtsák az épületet, ha kifogy az anyag. :)

Én személy szerint kimaradtam a HP őrületből, de majd ha a fiam elég nagy lesz hozzá, én is elolvasom.

4 megjegyzés:

  1. Kivancsi lettem, ugyhogy megvettem a Stumbling on Happiness-t a Mobipocketen. 7.50 EUR volt az ara, nem is rossz.

    VálaszTörlés
  2. FB2: tényleg nem rossz. Én a papírváltozatért asszem 16$-t fizettem a boltban -20% kedvezmény.

    Beleolvastam és az első pár oldal alapján elég élvezetesen ír, többször felnevettem.

    VálaszTörlés
  3. re: "(már sorbanállás közben olvasták)"

    Én ma elolvastam 100 oldalt belőle a Libriben, és utána még meg se vettem :-) [igaz, már megrendeltem, csak nem szállítják ki...]

    VálaszTörlés
  4. Az egy érdekes kérdés, hogy mi a fontosabb: hogy boldog legyen az ember, vagy hogy utólag úgy emlékezzen vissza rá.

    VálaszTörlés