2006. szeptember 4.

Film: Jesus Camp

Régóta mondogatom én ezt. Én, amíg nem jöttem ide, azt hittem, hogy Amerika olyan mint Európa, csak kicsit gazdagabb és nagy autókkal járnak. Szerintem a külvilág többsége nem tudja, hogy itt annyira vallásosak az emberek, ami a fejlett világban példátlan. Közelebb van a vallásos fundamentalizmus elterjedése Iránhoz, mint bármely európai országhoz. És a fundamentalizmus és a vallásosság nem olvad, mint Európában, hanem terjed.

21. század, a Föld vezető hatalma. Praise the Lord.

Jesus Camp

10 megjegyzés:

  1. s ez miért gond? ha megunod kint a kapitalista keresztényeket, szépen hazaköltözöl az ateista kommunisták közé.

    VálaszTörlés
  2. Nem a kereszténység a gond, hanem a szűklátókörűség, a fundamentalizmus, a manipulálhatóság, a manipuláció, a fanatizáció, a tekintélyelvűség etc.

    Ez vallástól/világnézettől függetlenül mind rossz és minden ideológia kitermeli a maga zelótáit.

    Magyarországon vannak még kommunisták? Azt hittem azok, akiket gyakran kommunistának neveznek már mind hardcore kapitalisták. Akik meg nem, azoknak marginális a szerepük.

    VálaszTörlés
  3. Milyen jellemző a stílus:)

    VálaszTörlés
  4. Milyen jellemző a stílus:)

    Ezen mit értesz?

    VálaszTörlés
  5. Tessek terjeszteni az „Ubuntu Christian Edition”-t :) Lasd http://hup.hu/node/29207 …

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a nevtelen kartacs arra celoz, hogy aki kritizalni mer a keresztenyekkel (legyenek azok megoly fundamentalistak is) kapcsolatban akarmit az csak egy budos szaju ateista komcsi lehet (jobb esetben is szimpatizans). Az ilyenek, mint koztudott, megprobaljak retorikai fordulatok moge rejteni zsigeri keresztenygyuloletuket.

    Az a szep es vonzo az ilyen rendkivul cizellalt egybites vilagkepben, hogy nem kell a faraszto es bosszanto reszletekkel foglalkozni. Minden es mindenki vagy feher vagy fekete; ennek megfeleloen lehet rajongani erte vagy szivbol gyulolni...

    VálaszTörlés
  7. itt ne lennének komcsik? vastagon tele az összes paneltelep ilyen népekkel, akik szépen kitűzik az összes 30-50 évig megszokott jelvényüket, ha Horn Gyula elvtárs leereszkedik közéjük a helyi volt pártházba pár üveg vodka társaságában. Személyes tapasztalat.

    Mindenesetre akkor is süt belőled a keresztényellenesség :)

    VálaszTörlés
  8. Eredeti anon:

    Nem vagyok nagy rajongója a fundamentalista keresztényeknek mert elhülyítik és háborúba sodorjákl az országot.

    Viszont nem értem, ha kommunistának hívod a kádár-nosztalgiát ápolókat (nagy részük nyugdíjas és szerepük minden szempontból marginális), akkor minek hívod a kommunistákat (akik el akarják törölni a kapitalizmust és a magántulajdont)?

    VálaszTörlés
  9. Jaj, ti bevándoroltak arról mindig jótékonyan megfeledkeztek, h kik voltak az Alapító Atyák (vallásüldözöttek és az első igazi protestáns állam)! Az, hogy az egyház és a vallás szerepe kifutott Európában (ugye nagyrészt a franciák) miatt, attól ez nagyjából egyik másik kontinensen nem igaz.

    Kommunisták: ugyanúgy, ergo a tő ugyanaz. A tizes évek óta kunbélák és leninfiúk nyomdokain szerveződnek az irígy pöffeteg proletárok. Ámen!

    VálaszTörlés
  10. Kedves eredeti!

    Az alapító atyák rabszolgatartók is voltak, ettől még a faji megkülönböztetés, vagy a rabszolgaság nem lesz kevésbé undorító tevékenység az USAban.

    Szerencsére mikor az alkotmányukat írták már túl voltak a saját vallásüldözéseiken, boszorkányégetéseiken, a saját talibánjukon és fel tudták használni a Felvilágosodás eredményeit is.

    Kunbéla, leninfiúk, proletárok? ROTFL. Magyarországon nemhogy kommunista mozgalom, de értelmes munkásmozgalom sincs. Semmilyen értékelhető formában.

    Nézz már a naptárra. Nem 1693 van, nem 1920, hanem 2006.

    VálaszTörlés