2006. szeptember 20.

Mundus vult decipi, ergo decipiatur

Mundus vult decipi, ergo decipiatur: a világ azt akarja, hogy becsapják, tehát becsapatik.

Nem értek egyet az Asszonnyal és azt gondolom, hogy Gyurcsánynak igenis le kéne mondania ezek után. Egy normális országban ennél sokkal kevesebbért is le kéne mondani.

Viszont azt látni kell, hogy a bukásával (ami egyelőre egyáltalán nem tűnik biztosnak) mégjobban szopóágra kerül ez a kurva ország gazdaságilag egy jó időre.

Nekem innen picit könnyű így beszélni, de igaziból a kérdés a következő. Fennáll-e, hogy:

morális válság > pénzügyi válság

Melyik a rosszabb? (Hogy a mentális válságról már ne is beszéljünk.) Üzleti szempontból szívás ez az egész csónakhintáztatás és nem hiszem, hogy Orbán és csapata kevesebbet hazudik (még mindig adócsökkentésről bullshitel), vagy felkészültebb a gazdaságpolitikai döntések meghozására és végrehajtására (őt is utálja a fél ország, az ő kormányától se fogják szívesebben venni az intézkedéseket, amiket pedig nem tud kikerülni).

Sem az MSZP-ben, sem a Fideszben nem látok olyan tökös legényt, aki a most szerintem szükséges reformokat. (Azért Gyurcsány eddigi reformlépéseitől sem repült le a zoknim, de a pénzpiacok legalább mostanáig vártak a nagy büdös tockossal, ami szinte már szép eredmény...)

Aki azt hiszi, hogy rövid távon megszorítások, kiadáscsökkentések, elvonások, hosszútávon pedig struktúrális reformok (eü, oktatás, önkorm.) nélkül ki lehet mászni a gödörből, az lépjen ki a demagóg politikusok reality distortion fieldjéből. Úgy néz ki jelenleg, hogy ha Gyurcsány mozdul, beszakad a forint.

A morális vonalról pedig annyit, hogy nem tudom ki lesz a minelnök a következő pár évben, de szeretnék tőle legalább évente egy olyan őszinte beszédet hallani, mint a Gyurcsányé volt Őszödön. Nem kiszivárogtatva, hanem a királyi tévében. Beszélhet csúnyán is ha akar, majd az öreg nénikéknek kisípolja az ertéelklub. Teremtsünk ebből, a bullshitmentes politikából hagyományt a randalírozás helyett. Indításnak elég egyszer egy évben 25 percre, egy fél képernyőt betöltő kibaszott hazugságvizsgálóval.

Demagóg, manipulatív, hazug politikusok, akiket a zsibbadt/birka nép újraválaszt nemcsak Magyarországon vannak:


Via: VideoSift

A fasz vandáloknak pedig a pénzbírság mellett a homlokukra kéne tetoválni az IQjukat is.

3 megjegyzés:

  1. Na igen. Amikor nem sokkal a választások után kiderült, hogy Gyurcsányék hazudtak, még csak fel se nagyon háborodott senki. Most, hogy kimondták, hogy hazudnak, tombol a fél ország. Érdekes következtetéseket lehet ebből levonni - a szociológusok szerint a játékrontóra mindig jobban haragszanak az emberek, mint a hamiskártyásra, mert megtöri a közös illúziót.

    VálaszTörlés
  2. Jajjjj nyenyec kartacs, ezek szerint Te is bekajaltad a magyar kozelet nagy mitoszat, a "normalis orszagban igy meg ugy lenne"-t... Mutasd a normalis orszagot, mer en nem tudom hol lehet. Amerika nem az (ne is menjunk bele, hogy mennyi mindenert eppen nem). Anglia? Tegnap folytatodott eppen a Levy saga. Franciaorszag? Cleargate. Olaszorszag? Berlusconi ezernyi simlis ugye.

    VálaszTörlés
  3. Dolphin, csak az amerikai közéletet ismerem annyira, hogy meg tudjam tippelni:

    Amennyiben egy hasonló hangfelvétel, amin Bush bevallja a csapatának, hogy egy pár emberes brigád tudta csak az igazságot és tudatosan hazudtak (nem tévedtek, hanem tudatosan hazudtak) hogy a háborúba manipulálják az országot, akkor szerintem itt lemondatnák.

    Még akkor is, hogyha mindenki tudja, hogy ez történt, azaz hazudtak. És a különbség: nincs plausible denial.

    VálaszTörlés