2006. október 5.

Bullshit! (tévéműsor)



Megvan az új kedvenc TV sorozatom: Bullshit! DVD-n nézzük az asszonnyal és nagyon jó.

A Penn & Teller nevű híres bűvészduó tévéműsora, ahol minden epizódban lelepleznek szélhámosokat, csalókat, az embereket tudatosan félrevezető csoportokat vagy a hülyeség további vámszedőit.
Az első két rész pl. a halottidézőkről és az "alternatív orvoslás"-t űző figurákról szólt. (Reflexológia, mágnesterápia stb.)

Nagyon tetszett a bevezető, amiben elmesélik, hogy a rágalmazásra vonatkozó törvények alapján beperelhetik őket, ha hazugnak, vagy szélhámosnak nevezik a kritizált urakat, hölgyeket, viszont teljesen legálisan, bármiféle jogi fenyegetés nélkül hívhatják azt, amit csinálnak bullshitnek, őket magukat pedig szarházi geciputtony anyabaszóknak. És nem viccelnek, tényleg annak hívják őket a műsorban. :)

Töredelmesen bevallom, hogy volt két bullshit, ami új volt nekünk az Asszonnyal (mármint az volt új, hogy nem igazak):

  • nem igaz, hogy tudományosan bizonyították, hogy a passzív dohányzás rákkeltő, az erre utaló egyetlen tanulmányt kivágta a szövetségi bíróság, mint a papírkutyát
  • nem igaz, hogy bizonyíték van rá, hogy a komolyzene hallgatása növeli a gyerekek (vagy a magzat) későbbi intelligenciáját, az ún. Mozart-hatást vizsgáló kísérlet csak 15 percen belül mutatott ki emelkedést és gyerekeken nem végezte el senki, csak főiskolai diákokon.
Ajánlom mindenkinek, aki hozzá tud jutni. Nagyon szórakoztató módon rakták össze, sokat lehet rajta nevetni, illetve fejet csóválni. 5 csillagot kapott tőlem a Netflixen.

2 megjegyzés:

  1. Mondjuk bittorentrol evadonkent letoltheto, en is ugy neztem vegig, minden perce arany. Foleg mikor olyan dolgokat szemlelnek cinikusan, ami a szivednek kedves. Kedvenceim az asvanyvizes, a terroristas, meg igazabol mind. Patric Moore-t kicsit tulertekelik.

    VálaszTörlés
  2. "nem igaz, hogy tudományosan bizonyították, hogy a passzív dohányzás rákkeltő" - érdekes, az angol Wikipédiában meg már arról írnak, hogy utólag 1 interjúban már úgy értékelték, hogy ebben tévedtek. :)

    VálaszTörlés