2006. október 22.

Nyugdíj

Régi olvasók biztos tudják, hogy a nyugdíj kérdését a szerkesztőség nagyon szívén viseli itten.

Két szóban tudnám összefoglalni a generációm számára a kilátásokat: szopás lesz.

Már most tudjuk, hogy nem lesz igaz a mai járulékbefizetőkre, hogy nagyjából annyi pénzt kapnak vissza nyugdíjasként, amennyit befizettek - mondta Hamecz István, az MNB ügyvezető igazgatója. [Index.hu]
Nyugdíjreform helyett Magyarországon 13. meg 14. havi nyugdíjakról szól a politika, közben a TB meg a nyugdíjrendszer önmagában kitermeli a teljes eurózónában megengedhető költségvetési hiányt úgy, hogy a pénz amit a mostani járulékfizetők befizetnek, kisugárzódik a mélyűrbe, közben a most 30 évesekre 30-40 év múlva a mostanihoz képest feleennyi járulékfizető jut majd fejenként.

Középtávon százezrek, hosszútávon pedig milliók fognak nyomorogni, ha a nagyokosok nem kezdenek el csinálni valamit.

Linkek a témában:
Én személy szerint a következő opciókat fontolgatom:
  • 65 évesen eladom mindenemet és felteszem a pénzt a kaszinóban a fekete 13-ra
  • Marmonkannákkal kipárnázott roncsautómmal elfelejtek bevenni egy kanyart a szerpentinen, előtte felturbózom az életbiztosításomat.
  • Rendszeresen tarhálok a két gyerekemtől alamizsnát.
  • Valami abszolút elmaradott fejlődő országban telepszem le, ahol napi 2 dollárból meg lehet élni. A tendenciákat elnézve ez 35-40 év múlva valahol az afrikai kontinensen lesz majd, esetleg Dél-kelet Ázsia.
  • A fentiek kombinációja.
Egyéb ötletek?

2 megjegyzés:

  1. Ez az! Fő az optimizmus! ;-) További lehetőségek: 1) végzetes szívroham 58 évesen 2) kiderül, hogy rokoni kapcsolatban állsz a butháni uralkodócsaláddal 3) a SARS/H5N1/TBC/AIDS/stb. elviszi az emberiség kétharmadát, a maradék harmad nyomorogni fog, így nem fogsz kilógni a sorból.

    VálaszTörlés
  2. gébics eszpresszó mielőbbi megnyitása a nyugdíjbiztosításod

    VálaszTörlés