2006. november 7.

Filmsorozat: Weeds

A kedvenc sorozatunk most az Asszonnyal jelenleg a Weeds. Témája nagyon messziről nézve hasonló a Született feleségekhez: amerikai kertvárosban próbálnak családok boldogulni, megküzdenek betegségekkel, félrekeféléssel, drogozó gyerekekkel, meg amivel a fehér középosztály meg kell, hogy küzdjön az amerikai külvárosokban.

Ám a hasonlatosság nagyon felszínes. A Szülfeleség debil dedós idióta sorozat a Weedshez képest (Laura Bush is nézni szokta, de kétlem, hogy a Weeds emészthető lenne számára.) A Weeds-ben a főszereplő anyuka fiatalon megözvegyülve fűvel kezd kereskedni a kertvárosban, de úgy, hogy közben az ott megszokott életmódot és látszatot ne kelljen feladnia.

Egyszerre komolyabb, viccesebb és sokkal felnőttebb, mint bármelyik sorozat, amit mostanában láttam.

A címzenéje (Melvina Reynolds - Little Boxes) pedig annyira zabálnivalóan cuki kis társadalomkritika, hogy együtt szoktuk énekelni az epizód kezdetén, pedig egy gombnyomással át lehetne tekerni. Imádom. Nem ritka, hogy igazi gyöngyszemek vannak a betétdalok között.

Két rövid részlet kedvcsinálónak.

Kiscsákót tanítja a nagybácsi a ceruzahegyezés tudományára:



Anyuka bepánikol, mert az ügyfelei találtak egy "gyógyszertárat" ahol legálisan juthatnak kíváló minőségű gandzsához és úgy tűnik ezzel az ő díler bizniszének vége:



UI: egyébként Laura Bush-t csipázom a férjével ellentétben.

2 megjegyzés:

  1. OFF

    Kommentben irtam A vajszinun, de ide is irom, biztos, ami biztos: nagyon orulnek, ha beszallnal a live bloggolasba, amennyiben holnap figyelemmel kisered akarmennyire is a valasztasokat. Tudom, hogy kurva keson szoltam, de ha megis igent mondasz, akkor irj email-t A vajszinun megadott cimre, es megbeszeljuk a behatolast :D.

    ON

    VálaszTörlés
  2. A weeds nekem is nagyon bejott, de a sorozatok kiralya a Six Feet Under. Ha meg nem volt meg, hajra, a season5 lezarta a sorozatot, meg lehet nezni az egeszet egyszerre :)

    VálaszTörlés