2006. november 26.

Vegas masodik resz.

Nos, elkezdtuk vegignezni a szallodakomplexumokat.

Egy ilyen monstrum jellemzoi a kovetkezok:

  • Tobbszazmillio dollarba kerulnek.
  • Sokezer szallodai szoba van bennuk, a legnagyobban 5000(!). Asszem kb. 130 000 szallodai szoba van Vegasban.
  • Mindegyik a Stripen van, a tipikus turista nem lat mast Vegasbol csak a Stripet.
  • Mindegyikben van kaszino nyerogepekkel, rulettel, pokerasztalokkal, blackjack-kel (21), bacarat-tal, craps-szel (kockadobalos) stb.
  • A blackjack minimum tetek tipikusan 5$-tol vannak felfele, bar a proletaroknak egy ket helyen van 3$-os is, sot talaltunk egy helyen 1$-osat, ami a tanult cimboram kedvenc helyeve valt.
  • A kaszinokban jatszo vendegeknek egyenruhas pincernok (oreg rusnyatol, bogyos-dekoltazsoson at 18 eves Hootersosig mindenfele) ingyen italokat szolgalnak fel. Magyar ember hamar rajon, hogy ez azokra is vonatkozik, akik 1 centes alapon bohockodnak a felkaru rabloval 1 dollarral 20 percen at. Magyar ember ezt felismerve megfigyeli a talcaval kozlekedo pincernok utvonalat, bevagja magat egy ilyen proletaroknak odakeszitett felkaru rablohoz egy dollarral, az arra jaro pincernonek int, hogy akkor egy Bacardi kola rendel. Magyar ember 1$-ert iszik 4$-os italt, ami utan tovabball a kovetkezo kaszinoba. Magyar ember magyar cimboraja ezt nagy csoringersegnek tartja es rosszalloan csovalja a fejet.
  • Majdnem minden kaszino-hotelnek van valami "temaja". Pl. kozepkori lovagkastely, Egyiptom, Velence, Franciaorszag, New York stb. Belul igazibol egy plaza van (mall) ami ez alapjan a tema alapjan van berendezve. Pl. a Venetian-ben csatorna megy belul gondolakkal, gondolasokkal, teljesen mesterseges mueg alatt. A Paris-ban az Eiffel torony felere kicsinyitett masa van, NY-ban Szabadsag szobor stb. Meg ilyenek pl. hogy az olasz helyen a fekete biztonsagi oroknek olasz csendoregyenruhaja van, a francia helyen francia stb. Nagyon giccses es gagyi bir lenni ez az egesz, igazibol totalis Disneyland eleterzes, de felnotteknek.

Talaltunk egy olcso helyet, ahol valami titokzatos okbol felaron vannak az italok. Itt sikerult megtanulnunk, hogyha nem adunk borravalot, akkor a csapos teljesen gyerekes vegletekbe tudja vinni azt a retorziot, hogy latvanyosan levegonek nez. (Pedig bambasagbol felejtettem el a borravalot.)

Nekikeszultunk, hogy megnezzuk a "bun varosaban" valamelyik cicibart, hogyha mar itt vagyunk, de "jozanul elviselhetetlenek a stripklubok" felkialltassal nekialltunk fent emlitett helyen elviselhetove tenni. Itt nekem az egesz estes italozas utan meg, nagyjabol 3 dupla Jack Daniel's segitsegevel totalis filmszakadast eloidezni. Az egyik pillanatban meg a pultnal ulok a cimboraval, beszeljuk meg az elet nagy dolgait, a kovetkezo pillanatban pedig reggel van es egy repuloter (hirtelen felebredve nem tudtam melyik varosban) indulasi terminaljanal ulok a padon. A reszleteket utolag sem sikerult maradektalanul tisztazni. Mondjuk kb. ilyen elmenyekre szamit az ember szerintem, mikor Vegasba jon. :)

Megneztuk a Hoover gatat is, kb. 19000-en dolgoztak rajta, amibol nagyjabol 600 ember halt meg az epitkezes kozben. Arrol beszeltunk, hogyha terroristak lennenk, hogyan lehetne felrobbantani. En a Dam Busters konybol tudom, hogy az ilyen volgyzaro gatakat nem szetrobbantani kell, hanem csak megrepeszteni, aminek a modja az, hogy az ember bombat ereszt le a vizes oldalon, felrobbantja, aztan a viz sulya elintezi a tobbit. A Hoover gat eseten eleg termetes bombara lenne szukseg, ugyanis 200m vastag beton az alja...

Elmentunk egy In-N-Out Burgerbe (Lebowski tribute), ami csak itt van nyugaton nehany allamban. Erdekes volt, a menujuk, nagyjabol ennyi: hamburger, dupla hamburger, sajtburger, shake. Nem viszik tulzasba. Furcsa volt, hogy fekete/bevandorlo alkalmazottak helyett csupa fiatal volt, tinedzserek tobbnyire. Ugy porogtek, mintha mindegyik megivott volna 2 liter Red Bullt a muszak elejen. Minimalberert. Hmm...

En azt mondtam, hogy hulye azert nem vagyok, hogy kaszinozzak, hogyha mar penzt hagyok itt, akkor az nemes celra fog elmenni, ugyhogy elmentunk a GameWorld nevu helyre, ahol nagyjabol 100-200 viszonylag modern videojatek van van. Egyiktol sem repult le a zoknim, de a Mario Kart Arcade valtozata miatt valtottam zsetont. Mivel foglalt volt, nekialltunk elotte valami kepernyore gepfegyverrel lovo jatekot zuzni ketten. Mivel a kollega mar jatszott ugyanezzel a jatekkal (valami Ghost ize) mashol, mindent tudott, hogy kell legyozni a foellenfelet, hol vannak a tuszok stb. Tok jo erzes egy igazi (na jo muanyag, de igazi meretu), puskatusos gepfegyverrel rovid, celzott sorozatokat leadni a kepernyore.

Vegigcsinaltuk. Meg eletemben soha nem csinaltam vegig semmilyen jatektermi videojatekot. Nem is haltunk meg sokszor. Hiaba, a co-op es a tapasztalat meghozta a gyumolcset.

A Mario Kart Arcade nagyon bejott, teljesen mas, mint a Double Dash, az analog kormany radikalisan kulonbozo vezetesi technikat igenyel. A targyak is teljesen masok. A nagy okossag az, hogy ossze vannak kotve a gepek es egymassal lehet jatszani. Sot, van egy beepitett kamera, ami a verseny elejen kepet csinal a jatekos arcarol es ravetiti a karakter jellegzetes darabkajat, ugyhogy pl. a tobbi jatekosnak egy Mario sapkas Nyenyec fej latszik amikor a tobbi versenyzot mutatja a gep.

Minden versenyben elso lettem, de nagy trogersegnek tartom, hogy akkor is levon kreditet, ha nyerek. Az arcade jatekoknak szerintem nem igy kene mukodni, hanem csak akkor keruljon penzbe, ha elrontok valamit. Persze lehet, hogy a versenyzosek mind ilyenek?

Voltunk egy Fatburger nevu lancban is. Komolyan, ez a neve, hogy "Zsirburger". Ezt latni kell, majd teszek fel kepet. Valami ilyesmi a reklamplakatjuk: "Tenyleg azt hiszed, hogy az emberiseg azert maszott fel a taplaleklanc csucsara, hogy szojat egyen?" Fatburger. Haha. Legalabb oszintek.

Na jo, meg ket nap.

4 megjegyzés:

  1. Magyar ember a Holdon se száradna ki!

    Ilyen műanyag gépfegyveres játékot meg kéne szerezni a rendőreinknek, kicsit átírni a programot (pl. fejlövésért ezer pont mínusz), aztán gyakoroljanak a szobában, ne az utcán.

    VálaszTörlés
  2. Vegas témában ajánlott olvasmány a Bringing down the house c. könyv, az MIT-s pókercsapatról.

    VálaszTörlés
  3. Jók ezek a Vegas-témájú bejegyzéseid, Nyenyec, gratula és így tovább. Olyan jól leírod, hogy mintha a saját szememmel látnám.

    VálaszTörlés
  4. A Fatburger étteremláncot DJ Shadow és a Raiders egyik játékosa együtt alapították. Kis pluszinfó. :)

    Üdv:

    Marhalábszár

    VálaszTörlés