2007. január 29.

BBC dokumentumfilm: Drugland


Via: VideoSift

Végre egy hisztériakeltés nélküli, vállalható dokumentumfilm a drogfogyasztásról a BBC-től. A köztudatban meggyökerezett, illetve a médiában előszeretettel propagált torz kép a rekreációs drogokról (cannabis, kokain, extasy) nagyon nem segít a probléma megoldásában. Pont az ilyen informatív filmek és a hisztériakeltés helyett a tájékoztató munka lenne a fontos ahhoz, hogy végre felismerjék az emberek, hogy a prohibíció nem működik és nem lehet London lakosságának az egyötödét börtönbe zárni, illetve bűnözőnek bélyegezni, csak azért, mert whisky helyett mondjuk gandzsát használnak a hétvégi kikapcsolódáshoz.

A magyar emberfőkben még mindig a "Képzelt riport" idióta hozzáállása az uralkodó. Előbb utóbb be kell látni, hogy hosszútávon elkerülhetetlen lesz a dekriminalizáció, mert a mostani, fogyasztókat büntető hozzáállás abszurd és védhetetlen. Az egymillió alkoholista hazájában börtönnel és egy életre megbélyegzéssel fenyegetjük a légynek sem ártó gandzsafogyasztót. Ne szívjad fiam, mert az ördöggel cimborálsz, igyál helyette kommersz szeszt, kannásbort és fetrengj a saját hányásodban, ahogy apád, meg nagyapád csinálta.

BBC: Drugland

I've seen the future and it works.

Apdét: Másik BBC dokumentumfilm: If Drugs Were Legal. Picit drámázósabb, de mindenki elmondja benne az érveit pro és kontra. Elgondolkodtató. Köszi Magamurának a linket.

1 megjegyzés:

  1. Izgalmas az If Drugs Were Legal is, szintén a BBC-től:

    http://video.google.ca/videoplay?docid=2908621023073531157

    VálaszTörlés