2007. január 10.

Családi produktivitás az interweb segítségével

Azt vettem észre, hogy mostanra mekkora modern család lettünk mi az Asszonnyal.

 • A családi tennivalókat a Backpack-en keresztül kezeljük. (Magántennivalók azért vannak Palmban, Calendar.app-ban, txt fileban is...)
 • Mindkettőnknek Google Calendar-ban vannak az időpontjai, természetesen megosztva. Még a brigádbulik időpontegyeztetését és meghívóit is ezen keresztül kezelem.
 • Mindketten Google Notebook felhasználók vagyunk. Az Asszony a receptjeit gyűjti bele én meg a halállis az én receptjeimet.
 • A zenét jórészt a last.fm-en toljuk mindketten (iTunes és iPod-ok mellett.)
 • Napközben, amennyiben szükséges üzenetek Skype, Google Talk és MSN protokollokon.
 • Képeink Picasa Web (Flickr mellett), bár most rá akarom venni, hogy a családi fotóknál térjen át Yahoo Photos-ra: korlátlan tárhely!
 • Nagyszülőkkel Skype videókonferencia, Hello-val családi fényképek tökéletesen egyszerű tömeges küldése Picasa-ból.
 • Ha térkép, útvonal kell, akkor természetesen MapQuest, vagy Google Maps.
 • Alkalmanként video podcastok nézése Front Row segítségével. Aktuális családi kedvencek: The Show with Ze Frank, Freshtopia. Személyes kedvenceim: X-Play, GameTrailers Video Reviews.
 • Azt, hogy milyen DVD-ket fogunk nézni, szintén a weben kattintjuk be a NetFlixen.
 • Az már nem is említésre méltó, hogy minden információt a netről szedünk: gyerekbetegségek, intézmények telefonszáma, nyitvatartása, megközelíthetősége, receptek, iskolai felvételi eredményei, időjárásjelentés, gyereknek magyar nyelvű Esti Mese ésatöbbi.
 • Bankot, autóbiztosítást teljesen a webről intézem, a biztosítócégnek még sosem voltam az irodájában. Nem is tudom, hogy van-e a városban. Bankba félévente megyek egyszer talán.
Óriási sokk lenne, ha elvennék tőlünk a net-elérést. A televíziót sokkal könnyebb lenne nélkülözni. Most, hogy döglődik a wireless router kezdek pánikolni, muszáj lesz gyorsan beszerezni egy másikat.

5 megjegyzés:

 1. Hi! Jo lakastervezo programot nem tudsz veletlenul? (alaprajz, butorkorvonalak, 3D). Koltozni keszulunk. Rob

  VálaszTörlés
 2. Hmm, nem. Sajnos még sosem volt rá szükségem. :)

  VálaszTörlés
 3. Erdekeseket irtal... Egy teruleten latok meg fejlodest: mibil internet. En az osszes emailemet a telefonomon olvasom, legtobbre azon is valaszolok, otthon be sem kapcsolom a PC-met hogy valamit az interneten kikeressek. Chat helyett SMS vagy Skype, Skype-al ingyen nemzetkozi telefon is megy. Az okostelefonon terkep, autopalyakon a sebesseg leelenorzese is mukodik. Ez a jovo, hogy nem kell minden internet dologert szamitogep ele leulni. Az HSDPA 1.3 mbps csucs letoltesi sebesseggel elegge ott van a szeren.

  VálaszTörlés
 4. zsoltibá'1/15/2007 10:22 du.

  Egy baj van az okostelfonnal, hogy egy tücsükpöcsnyi lyukon kell basztatni (képernyőnek csúfolják) a még kisebb billentyűket, legyen az taccsszkrín vagy egyszerű gomb. Amivel amúgy nagyon faszán lehet villantani a lisztferencitéri kávézóban , de egyébként használhatatlan. A rócshoteles alma ájfónja meg még elbaszottabb lesz mert a nagy szarlapátoló ujjaimmal kell a basztatni az fenszi ikonjait, és gyakorlatilag használhatalan lesz mint a mostani ájpod a gyűlöletes tekerőgombjával együtt. Kéremkapccsojaki.

  VálaszTörlés