2007. június 8.

Ügyintézés online és offline

Regisztráltattam az új autómat. Ilyenkor itt mindig kap új rendszámot az autó, a régit el lehet tenni emlékbe. Gyűjtöm őket, mikor majd megnyitom a kocsmámat (valahol vidéken, követlenül a vegyesbolt mellett, belépés csak pörköltszaftos lyukacsos pólóban) akkor jó lesz dekorációnak.

Elég zökkenőmentes az ügyintézés, gyorsan megvan, tetszik.

Mégjobban tetszik az, mikor teljesen online lehet csinálni. Pl. a weben bekattintottam, hogy most itt van nekem a kocsim, tegyék hozzá a biztosításomhoz, kicsit ment a bitkolbász és egyből kaptam egy lapot, amit kinyomtattam és kész. Majd küldenek kártyát postán is, de az már formaság. Az az ijesztő, mikor a hitelkártya is ugyanígy megy.

A biztosítótársaságnak még egy alkalmazottjával sem találkoztam személyesen, mindig mindent telefonon vagy weben intéztem, azt sem tudom, van-e a városban irodájuk.

3 megjegyzés:

  1. ezekszerint nem a friendly neighborhood state farm agentnel kototted :-)

    VálaszTörlés
  2. hejj, ott a pusztában de jó is volt tenessziben.
    Itt bosztonban orrbaszájba basszják az autóst
    - biztosítást csak MA-beli biztosító ad, mert a nagyokat elzavarták az egység árakkal
    - alapos műszaki vizsgálat , nem ám csak úgy áthajtani az emissön teszt kapunt 10 perc alatt :)
    és még sorolhatnám - gyakoraltilag a magyarországihoz nagyon hasonló kálvárát kell megjárni
    ja, és még a városnak fizetheszt egy kis súlyadót is

    VálaszTörlés
  3. Irigyellek Nyenyec komám ! Eleve jó olyan országban élni, ahol az alkotmány egy füzetben elfér, és működik. Láttátok az EU-s párját ? És mi akarunk életben maradni ? A mostani szomszédom 41 évet élt ott, és azt mondja az EU reménytelen. Még Német- és Franciaország is, nem hogy Magyarország. Azt mondja így nem lehet ötről hatra jutni. Sokat mesél, nagyon élvezem. :)

    VálaszTörlés