2008. április 21.

Kezdő kocogás, pulzus


Szép lassan, tyúklépésekben haladok előre az edzéstervemben. Tegnap először vittem pulzusmérőt is a futógépre (ócsóért rendeltem régebben a woot.com-on). Nos, kiderült, hogy azért nem bírok sokáig futni, mert kezdőként túl nagy tempót diktálok magamnak és hamar felmegy a pulzusom 170 fölé. Itt van egy informális kalkulátor, ami alapján inkább nagyjából 160 körül kéne maradnom, hacsak nem versenyre készülök. :)

Úgyhogy stratégiát váltok és lassan járj, tovább érsz módszerrel mindenképpen lelassítom az ütemet, amint felmegy a pumpa. Tudomány!


You can't control what you can't measure.

Sajnos a mellkasra erősített pulzusmérő és a nyakamban a póló alatt lógó, régi iPod Shuffle nem kompatibilisek. Menet közben össze-vissza kocognak egymáshoz, ami rendkívül idegesítő, úgyhogy az iPodot a kezemben kell fognom.

Közben továbbfejlesztettem a Google Spreadsheetemet, és integráltam a testsúlycsökkenést is. Erre is négyzetes függvény alapján adok magamnak kreditet, a cél 30 font mínusz.

7 megjegyzés:

  1. 30 font? FONT? gyere haza, mielott vegkepp elhulyulsz!

    VálaszTörlés
  2. ögrí, harminc font túl sok. egyszer sikerült leadni de az napi 3-4 óra tömény edzés hónapokon keresztül és természetesen ráunsz és visszajön. 30 felett az egyetlen remény, megtaratani a jelenlegi súlyt. Ezt pedig csak olyan progammal tudod elérni ami nem okoz kiégést. A 160 -as pulzusra ráunsz, kb 1 hónap alatt. Javaslat, maradjunk az öreges, 120 -as pulzusnál, azt jó kis podkasztokkal édesítve, természetesen a futógépen tartva az podkasztoló eszközt, azaz nem kell futni, csak gyorsan sétálni, lépcsőzni. Így a napi gyakolat nem vállik kínos kényszerré.
    - egy vén fasz -

    VálaszTörlés
  3. ja és a tudonány:

    "You can't control what you can't measure." -ra :
    srődinger
    http://tinyurl.com/pfvbp

    VálaszTörlés
  4. A shuffle meg dobd hátra, hogy a hátadon lifegjen, aztán a probléma meg van oldva, nem kell semmit sem a kézben tartani.

    VálaszTörlés
  5. vagy még ezt is lehet:
    http://goveg.com/

    VálaszTörlés
  6. Pálesz, gondoltam rá, csak az a baj, hogy hosszú a zsinór és ha bármennyire szabadon lebeg akkor kirángatja a lendület a fülemből a dugót. :) De majd kikísérletezem valahogy, ha kell megoldom valami barkácsolással.

    Karesz: azért ne őrüljünk már meg! Szalonna nélkül nem fogok élni. :)

    VálaszTörlés
  7. Hajraa :) Drukkolok, remelem birod sokaig, jo dolog a futas es hasznos is :)

    VálaszTörlés