2008. április 25.

Kocogás: kezdő hibáim

Naiv kezdőként a következő hibákat követtem el.

 1. Túl gyors tempót diktáltam magamnak. 6 mph = 9,65 km/h nem alkalmas arra a célra, amit én szeretnék: túl hamar kifulladtam. Most már figyelem a pulzusomat és ahhoz igyekszem igazítani a tempót, hogy az átlag ne menjem 160 fölé.
 2. Az 5 éves gagyicipőmet ki kellett volna cserélni.
 3. Nem tartottam szünetet. Minden este mentem az utóbbi tíz napban, folyamatosan, 1-2 perccel növelve az adagot.
Sajnos megfájdult a jobb térdem. Nem tudom, hogy a fentiek miatt-e és van-e rá egyáltalán esély hogy hosszabb távon nekem való ez a sport. Kár lenne, ha nem jönne helyre, mert már kezdtem belelkesedni. (Régebben is a térdem miatt hagytam abba...)

13 megjegyzés:

 1. Milyen felületen futsz? Gondolom aszfalton, ami nem igazán tesz jót az izületeknek.

  VálaszTörlés
 2. Futógépen. Annak állítólag kíméletesebbnek kéne lennie...

  VálaszTörlés
 3. zsoltibá'4/25/2008 10:23 du.

  isten hozott a harmincasok kulubbjában ... figyeldoda "már minden megkedzdett nap ajándék" felirat az ajtó felett :) Futás elfeljet. Lépcsőzés, biciklizés, ahol nem emelkedik fel a lábad az eszközröl, marad. Térd elkopott, az már nem lesz soha a régi, kímélni kell.

  VálaszTörlés
 4. zsoltibá, azért nem adom fel ennyire könnyen. :)

  pihengetek, aztán lassan gyalogolgatok még egy darabig, hátha megerősödik. ha nem, akkor teszek rá vastag könyvet, és összeszorítom a fogam, mint a Ricochetben...

  ha az se segít, akkor hagyom a picsába és veszek nagyobb nadrágokat. ;)

  VálaszTörlés
 5. Kitartást!! Hajrá, hajrá!
  De csak okosan :)

  VálaszTörlés
 6. igen a biciklizés jó ötlet, az egyik legjobb zsírégető.
  egyébként sztem a heti 3 alkalom bármilyen sportból meg kell hozza az eredmény, lényeg, hogy elég hosszú ideig nyomjad alkalmanként. én amikor a heti 3 focira ráálltam, utána azt és annyit ettem amennyit csak akartam.

  VálaszTörlés
 7. A cipo, az igen lenyeges elem. Egy jo cipo csodakat tesz (mar persze relative ;-)), mig egy rossz csak az izuleteidet kinozza meg.

  VálaszTörlés
 8. Milyen a jó cipő?

  VálaszTörlés
 9. Cross trainer, Papo!

  http://www.helisports.nl/crosstrainers/Proteus-EEC-3088-Aanbieding.html

  Jobb mint a futopad, de legalabbis kevesbe veszi igenybe a terdedet. Mondjuk, szerintem meg mindig egy sor a TV elott a legjobb megoldas hosszu tavra :-)

  ja es: 30 font?!?!?!? :-)

  VálaszTörlés
 10. Cipőt már baszhatod, új térd kell!
  Indiában occsójé megszámíccsák:
  http://www.health-tourism-india.com/total-knee-replacement.html

  VálaszTörlés
 11. Bocsánat, ha belekotyogok, csak
  nálam ue. volt anno.
  Ugyanígy ittfáj-ottfáj, aztán idővel megszokja a vas is a rendszert.
  Azt mondják, célszerű lassú tempóval, apránként kezdeni, ha lehet valami füvön, és a cipő valóban fontos. Az eszközt hívják mindenképpen futócipőnek (a bótba' heti x km-re adják), különben tényleg statisztikai adat lesz az ember lábából az orvosi szaklapok elk*rták rovatában.
  Másik oldalról meg, hogy tudjon mitől épülni a gép (mert ugye azér' fáj, mert nem szokta cigány a szántást), kell venni vmi porcképzőt (vízben oldaható, borzasztó ízű fehér porként adják a patikában).
  Ennek mondjuk van némi mellékhatása a tapasztalatok szerint: a benne lévő kén vegyületek miatt vagy beszerzel egy dugót, vagy kiosztasz a kollégáknak gyalogsági maszkot mustárgáz ellen... :-)

  VálaszTörlés
 12. az egyik kritikus a muppet showbol4/28/2008 9:19 de.

  Csirkecsont vegerol a porc nem eleg jo porckepzo?

  VálaszTörlés
 13. Biztos jó (annyira nem vagyok szakértő a dologban, de gondolom az anyag az anyag), bár ahhoz egyrészt szeretni kell azt a részét, meg szerintem jó sokat kellene belőle enni (kilóra), hogy használjon is valamit.

  VálaszTörlés