2008. április 25.

Kocogás: kezdő hibáim

Naiv kezdőként a következő hibákat követtem el.

  1. Túl gyors tempót diktáltam magamnak. 6 mph = 9,65 km/h nem alkalmas arra a célra, amit én szeretnék: túl hamar kifulladtam. Most már figyelem a pulzusomat és ahhoz igyekszem igazítani a tempót, hogy az átlag ne menjem 160 fölé.
  2. Az 5 éves gagyicipőmet ki kellett volna cserélni.
  3. Nem tartottam szünetet. Minden este mentem az utóbbi tíz napban, folyamatosan, 1-2 perccel növelve az adagot.
Sajnos megfájdult a jobb térdem. Nem tudom, hogy a fentiek miatt-e és van-e rá egyáltalán esély hogy hosszabb távon nekem való ez a sport. Kár lenne, ha nem jönne helyre, mert már kezdtem belelkesedni. (Régebben is a térdem miatt hagytam abba...)

13 megjegyzés:

  1. Milyen felületen futsz? Gondolom aszfalton, ami nem igazán tesz jót az izületeknek.

    VálaszTörlés
  2. Futógépen. Annak állítólag kíméletesebbnek kéne lennie...

    VálaszTörlés
  3. isten hozott a harmincasok kulubbjában ... figyeldoda "már minden megkedzdett nap ajándék" felirat az ajtó felett :) Futás elfeljet. Lépcsőzés, biciklizés, ahol nem emelkedik fel a lábad az eszközröl, marad. Térd elkopott, az már nem lesz soha a régi, kímélni kell.

    VálaszTörlés
  4. zsoltibá, azért nem adom fel ennyire könnyen. :)

    pihengetek, aztán lassan gyalogolgatok még egy darabig, hátha megerősödik. ha nem, akkor teszek rá vastag könyvet, és összeszorítom a fogam, mint a Ricochetben...

    ha az se segít, akkor hagyom a picsába és veszek nagyobb nadrágokat. ;)

    VálaszTörlés
  5. Kitartást!! Hajrá, hajrá!
    De csak okosan :)

    VálaszTörlés
  6. igen a biciklizés jó ötlet, az egyik legjobb zsírégető.
    egyébként sztem a heti 3 alkalom bármilyen sportból meg kell hozza az eredmény, lényeg, hogy elég hosszú ideig nyomjad alkalmanként. én amikor a heti 3 focira ráálltam, utána azt és annyit ettem amennyit csak akartam.

    VálaszTörlés
  7. A cipo, az igen lenyeges elem. Egy jo cipo csodakat tesz (mar persze relative ;-)), mig egy rossz csak az izuleteidet kinozza meg.

    VálaszTörlés
  8. Milyen a jó cipő?

    VálaszTörlés
  9. Cross trainer, Papo!

    http://www.helisports.nl/crosstrainers/Proteus-EEC-3088-Aanbieding.html

    Jobb mint a futopad, de legalabbis kevesbe veszi igenybe a terdedet. Mondjuk, szerintem meg mindig egy sor a TV elott a legjobb megoldas hosszu tavra :-)

    ja es: 30 font?!?!?!? :-)

    VálaszTörlés
  10. Cipőt már baszhatod, új térd kell!
    Indiában occsójé megszámíccsák:
    http://www.health-tourism-india.com/total-knee-replacement.html

    VálaszTörlés
  11. Bocsánat, ha belekotyogok, csak
    nálam ue. volt anno.
    Ugyanígy ittfáj-ottfáj, aztán idővel megszokja a vas is a rendszert.
    Azt mondják, célszerű lassú tempóval, apránként kezdeni, ha lehet valami füvön, és a cipő valóban fontos. Az eszközt hívják mindenképpen futócipőnek (a bótba' heti x km-re adják), különben tényleg statisztikai adat lesz az ember lábából az orvosi szaklapok elk*rták rovatában.
    Másik oldalról meg, hogy tudjon mitől épülni a gép (mert ugye azér' fáj, mert nem szokta cigány a szántást), kell venni vmi porcképzőt (vízben oldaható, borzasztó ízű fehér porként adják a patikában).
    Ennek mondjuk van némi mellékhatása a tapasztalatok szerint: a benne lévő kén vegyületek miatt vagy beszerzel egy dugót, vagy kiosztasz a kollégáknak gyalogsági maszkot mustárgáz ellen... :-)

    VálaszTörlés
  12. Csirkecsont vegerol a porc nem eleg jo porckepzo?

    VálaszTörlés
  13. Biztos jó (annyira nem vagyok szakértő a dologban, de gondolom az anyag az anyag), bár ahhoz egyrészt szeretni kell azt a részét, meg szerintem jó sokat kellene belőle enni (kilóra), hogy használjon is valamit.

    VálaszTörlés