2008. május 29.

Kocka: JavaScript, Greasemonkey

A modern JavaScript és a Firefox GreaseMonkey pluginja tetszik mostanában. A kiváló Better GMail extension kapcsán kezdtem felfigyelni rá. Az a meggyőződésem van kialakulóban, hogy a Greasemonkey korunk Emacs Lisp-je.

Már régóta tervezgettem, hogy írok egy szkriptet, ami a blog.hu-s blogokban lehetővé teszi a feketelistázott hozzászólók kommentjeinek alapértelmezés szerinti elrejtését. Pl. Tóta W. blogjában szoktak néha informatív, vagy érdekes hozzászólások lenni, de akkora a zaj, hogy nem éri meg kimazsolázni őket a több mint komment 1000 közül. És persze a zaj 80%-át a hozzászólók 20%-a generálja.

Wikipédiában kísérleteztem hasonló ötlettel és ott már félkészen is nagyon üdítő élmény.

A kevés szabadidőn kívül az tartott vissza, hogy igazából nem olvasok annyi blog.hu-s blogot, hogy visszahozza a ráfordítást.

Aztán az jutott eszembe, hogy az Ikariam-hoz írok okosító szkriptet, de naná, hogy már van több is. A legnépszerűbbnek ráadásul magyar a fejlesztője.

Még gondolkozom, hogy mi lesz az a JavaScript projekt, ami eléggé izgalomba hoz. Talán valami egyszerű, de hasznos Wikipédiás cucc Google Gears-szel? Meglátjuk.

Ja, meg még az Android platformot várom, szeretném én megírni rá, az 5000-ik to-do alkalmazást. :) Android demó videók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése