2006. szeptember 21.

Lonsdale divat





Nem értettem sokáig, hogy mi ez a Lonsdale a tüntetőkön, úgyhogy mikor az Asszony is kérdezte utánanéztem.

A szélsőjobbos tüntetők a Times cikke szerint azért szeretik, mert a megfelelően pozícionált bomberdzseki csak az NSDA feliratot hagyja meg középen, ami az NSDAP rövidítése.


Lonsdale (brand)

The term “Lonsdale youth” has become a widely used synonym for teenagers with extreme right-wing tendencies. A website, Lonsdalenews, has been set up to track racist incidents.

Right-wing extremists like tops bearing the Lonsdale logo, because a carefully placed bomber jacket can leave only the letters NSDA showing, one letter short of NSDAP, the acronym for Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, Hitler’s National Socialist Party.

Neo-Nazi teenagers fight in British boxing's No 1 brand

Apdét: Utólag vettem észre, hogy az index is írt róla.

8 megjegyzés:

  1. http://index.hu/kultur/eletmod/lonsdale0920/
    "Felvesz-e egy rendes náci olyan pólót, amiben feketék fociznak, vagy melegek parádéznak?"
    :)

    VálaszTörlés
  2. Hol marad a P betü?
    Szegény gyártó, ha tudná.
    Paranoia rulez.

    VálaszTörlés
  3. Nos. igen. Sokan hordják, főleg skinek, közben kurvául nemtudják ennek az egésznek az előtörténetét, de valóban nagyon menő dolog Londsale pulcsiban feszülni,és magyarkodni... Jóóóó! Grat. És akkor még ez az "NDSA" villogás is! háh.kész! Annyi ész amennyi haj -.-"
    AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA!!!

    VálaszTörlés
  4. Öreg te nem vagy magyar?..."magyarkodni" mittom én neked mi a stilusod vagy hova tartozol...de most azért mert valaki skinhead attol nem "magyarkodik"csak legaláb nem nézi tétlenül hogy a buzi kormány szétszedi az országot.
    és a lonsdale cuccok ra rátérve az 1 dolog hogy NSDA kijőn a márkanévből de atol még mindenki hordaj szóval nem nevezhető nemzeti vagy mozglmmi viseletnek és azért mert jópár embernek tetszik hogy NSDA cucc van rajta de etől nem abba feszül és nem magyarkodik ... mivel hogy az NSDAP:Német párt és a német párnak és a "magyarkodás"nak rohadtul nincs köze egymáshoz nah Szebb jövőt!!!

    VálaszTörlés
  5. Sokan az egész jelentését sem tudják mégis hordják. Bár szerintem ez egy kicsit bosszantó. A skinheadek meg elkezdték hordani, mint megannyi mást, sőt mára már az összes skinhead olyan ,mintha hooliganokra hasonlítanának nagyon. Tehát mindenki mindent átvesz szinte. De a lonsdale márkának nem pár betű a lényege. Valóban bennevan. Nekem is van pulcsim. Vannak magyarérzelmeim is ,de mivel félig mégiscsak német vagyok ,így német is. De én legalább nem tévesztem össze a kettőt. Mint az elöttem szóló első névtelen személy. De az biztos ,hogy senki ne felvágni vegye fel. Kimész külföldre és 1 euro-ért uténad dobják a lonsdale fölsőt.

    VálaszTörlés
  6. A Lonsdale egy sport márka . Sem politikai sem ideológiai indítatása nincsen !!

    VálaszTörlés
  7. Lonsdale, Everlast (LLL)

    VálaszTörlés
  8. rohadjon meg az öszes geci skinhead
    semi értelme nem volt hitlernek sem
    akor is a zsidoké volt mindenn
    most is az övüké és mindig iss azé lesz
    ennyi

    VálaszTörlés