2006. szeptember 12.

USA: Még mindig 38% gondolja, hogy Szaddam és 9/11 között kapcsolat volt

A mai napig az USA-ban 38% hiszi azt, hogy Szaddamnak köze volt 9/11-hez. Annak ellenére, hogy már többször megcáfolták, sőt maga Bush is beismerte.

Kegyes hazugságot nyomató, mítoszépítő neokon köcsögök, szervilis, a kormánynak négykézlábra álló, öncenzúrázó, hisztériakeltésre utazó sajtó, a nézőket nem ok nélkül debileknek tekintő média, magát manipulálni, megfélemlíteni hagyó, tájékozódni lusta közvélemény, amire leginkább az érzelmi alapú, 30 másodperces reklámszegmensekbe és soundbiteokba csomagolt politizálás hat.
Ilyen feltételek mellett nem működhet és nem is működik a demokrácia. Errefelé halad Magyarország is.

3 megjegyzés:

  1. A demokrácia mindig a demagógiáról, a népámításról szólt, nem? Nem lehet elvárni mindenkitől, hogy politológus, biztonságpolitikus, gazdasági elemző legyen. Ez pedig azzal jár, hogy sokkal könnyebb becsapni az embereket. Jó kis pihe-puha diktatúra az ilyen. :) De nincs okunk panaszkodni, még mindig jobb, mint némelyik monarchia vagy katonai diktatúra volt.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem van okunk panaszkodni.

    A modern demokrácia működése feltételezi a szabad sajtót és legalább minimális szinten tájékozott választópolgárokat.

    Minek megkérdezni bármiről az embereket, hogyha totális sötétség van a fejükben? Ilyen helyzetben még egy közepesen gyenge király vagy junta is jobb döntést fog hozni náluk...

    VálaszTörlés
  3. Mo-n Seres Lacika terjeszti ezt a baromsagot (http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=18867), es amikor batorkodtam felhivni a figyelmet arra, hogy a mult heten a Szenatus bizottsaga sem lelt ilyesmit, azt a valaszt kaptam az objektiv ujsagiras eme apostolatol, hogy "kapcsolat volt, legfeljebb nem "collaborative relationship"".
    Persze igazabol orulni kellene, hogy a magyar ujsagirok, meg az amerikai hirszerzesenel es felsohaznal is pontosabb informaciokkal rendelkeznek a vilag dolgairol...

    VálaszTörlés