2006. október 21.

George Galloway bullshitet oszlat Irakkal kapcsolatban

No, ha már így belelendültünk az Irak témába, akkor egy videó, ami már régen is tetszett, de most megtaláltam újra.

George Galloway, Brit szoci képviselő, cuki, de azért érthető akcentussal fikázza az USA-t széjjelfele egy amerikai szenátusi meghallgatáson.

15 megjegyzés:

  1. ez egy kicsit magyaros volt : "hazudtak nappal és éjjel, és azonnal monyon le". De a legjobb az, hogy "lopták az olajat számolatalnul". Gondolom elraktározták és most azzal nyomták le benzin árát a választások előtt :)

    VálaszTörlés
  2. Hogyha láttad a Frontline dokumentumfilmet, amit a múltkor linkeltem, akkor tudod, hogy az általad vázolt forgatókönyv túlzottan idealista, ugyanis feltételez valami kompetenciát a megszálló hatóságok részéről az első egy évben...

    VálaszTörlés
  3. akkor én sem értettem mijazistennek kell oda menni, úgy tűnik ők sem. most sem világos, hogy jó döntés volt-e. De az én szerény éltemben ez úgy csapódik le, hogy most nyuogdtabban autózom át a bostoni "nagyásás" alagúton, mert az csak konstrukciós hibák miatt életveszéjes és nem azért mert valami köcsög dzsihadolás közben berobbanthaja azt. Az átlagos amerikai polgár is így látja, ezért érthető, az egyébként kifulladó, "varonterror" politika sikere

    VálaszTörlés
  4. Galloway-nek ez volt elete egyetlen elfogadhato szereplese (bar ez ott volt a szeren). Egyebkent szerintem populizmusaban egyedul LaRouche-hoz hasonlithato az ocean tuloldalan.

    VálaszTörlés
  5. Galloway tehet egy szívességet...

    VálaszTörlés
  6. FoLib, a fenti nyilatkozatában adott melyik megállapításával nem értesz egyet? :)

    VálaszTörlés
  7. Nem a nyilatkozatról van szó, hiszen mindenki azt nyilatkozik, amit akar. Galloway ettől függetlenül azonban tehet egy szívességet.:)

    VálaszTörlés
  8. Akkor kifejted, hogy miért alakult ki ez a véleményed róla?

    VálaszTörlés
  9. Galloway-t nem lehet komolyan venni, miközben ugyanis keményen kritizálta/kritizálja Bush és Blair iraki politikáját, Szaddám rezsimjéről egy szót sem szólt, ráadásul azt sem lehet kizárni, hogy annak idején pénzt kapott tőle. Tudom, papírja van róla, hogy ez nem igaz, de ha jól emlékszem, arról is van papír, hogy a fiúk sosem jártak a bányában...

    VálaszTörlés
  10. FoLib, ezt hívják úgy, hogy tu quoque érvelés.

    Persze Galloway is ezt csinálja a videón éppen (amit most te fordított irányban), mert a videón mutatott szenátusi meghallgatás témája pont az ő érintettsége az oil for food botrányban.

    Nekem pont ez, a Bush kormányt és a kongresszust bíráló nyilatkozata tetszett, tőlem lehet egy öngyilkos Szaddam-imádó szekta vezetője is, ha egyszer itt most igaza van. :)

    VálaszTörlés
  11. Hát persze, hiszen te nem támogatod Bush külpolitikáját. Nekem viszont tetszik a szabadság terjesztésének gondolata. Nem értünk egyet, de ezen nem fogunk összeveszni.:)

    VálaszTörlés
  12. Nekem is tetszik a szabadság terjesztésének gondolata.

    VálaszTörlés
  13. Ennek örülök:)

    VálaszTörlés
  14. szabadságról itt már régen nincs szó, egyszerűen oda kellett baszni a világnak azon részének sok féle okból. Szerintem elég jól sikerült, és most lehet nyafogni a sikertelen háború miatt az egyik oldalon a másikon oldalon meg gyorsan haza sunnyogni irakból.

    VálaszTörlés
  15. A lényeg, hogy odabasztak rendesen. Máshol sem ártana...

    VálaszTörlés